12 propuneri pentru Consiliul de Supraveghere. Ciurel, evaluat din nou!

Prima listă cu cei favoriţi pentru conducerea Complexului Energetic Oltenia (CEO) a fost prezentată Fondului Proprietatea (FP) şi Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI). Potrivit Loredei Dragomir-Theodorescu, reprezentanta firmei de recrutare, procedura de selectare a directorului general şi Consiliului de Supraveghere continuă şi în această lună, fiind finalizată în decembrie.

Complexul Energetic Oltenia şi-a îndeplinit ţintele economice impuse Fondul Monetar Internaţional, ba chiar le-a depăşit. În acest context, directorul Laurenţiu Ciurel a declarat că CEO ar trebui scos de sub monitorizarea FMI. Reprezentanţii Fondului au avut însă şi o reclamaţie: nu a fost ales un manager privat.

Ca urmare, firma de recrutare Kienbaum grăbeşte procedurile de selecţie a directorului general şi Consiliului de Supraveghere din CEO.

12 candidaţi la Consiliul de Supraveghere

Loreda Dragomir-Theodorescu, reprezentanta firmei de recrutare în România, a declarat că o primă listă a fost deja trimisă la FP şi OPSPI. Este vorba despre candidaţii la funcţia de membru în Consiliul de Supraveghere. Consiliul va avea şapte membri, cinci ai ministerului Economiei şi doi ai Fondului Proprietatea. Lista conţine 12 nume. „Deocamdată am terminat interviurile pentru Consiliul de Supraveghere. Conform agendei, Fondul Proprietatea şi OPSPI au primit o listă cu cei care candidează, de fapt un raport al nostru cu ce s-a mai întâmplat. Este o listă cu 12 nume. Pe această listă sunt şi gorjeni. Dânșii se vor întâlni cu candidații“, a declarat aceasta.   

Ciurel va fi atent evaluat, dar străinii sunt favoriţi

Cât despre interviurile pentru postul de director executiv al CEO, Loreda Dragomir-Theodorescu a spus că cel mai probabil câştigătorul va fi desemnat în decembrie. Mai mult, aceasta a spus că până acum nu i s-a comunicat faptul că procedura de selecţie este sistată. Ultimele declaraţii ale lui Victor Ponta îl indicau pe Ciurel favorit pentru postul de şef al CEO şi se vorbea inclusiv despre oprirea selecţiei managerului, argumentând prin rezultatul financiar al companiei sub conducerea fostului vicepreşedinte PSD Gorj.

În plus, Loreda Dragomir a menţionat că, până acum, cei trecuţi pe lista candidaţilor cu cele mai mari şanse sunt doar străini: „Încă suntem în evaluare, probabil în decembrie vom avea nişte nume. Până acum, cei buni nu sunt din ţară, dar vom vedea. Deocamdată au fost evaluaţi mai ales cei din străinătate, însă cei din ţară nu sunt mulţi ok“.

Şanse are însă şi actualul director al CEO Laurenţiu Ciurel, şefa Kienbaum declarând că acesta va fi supus unei noi evaluări. „O să-l evaluez mai bine pe domnul Ciurel, mai atentă. Nu ştiu dacă va rămâne pe funcţie, dar omul are şanse. A avut profit, are nişte abilităţi. Acum va fi un centru de evaluare şi voi face o evaluare în funcţie de competenţele cerute de FMI“, a mai spus aceasta.

Vizualizări: 171

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: