15 minute

Ce facem cu toții pe 15 martie, la ora 15.00? E simplu. Stăm, timp de 15 minute. Este provocarea pe care un om de afaceri sucevean o lansează tuturor românilor care sunt supărați pe guvernanți.

Ești șofer și ești supărat că nu ai autostrăzi? Oprește activitatea pe 15 martie, la ora 15.00, timp ce 15 minute, pentru a transmite acest mesaj autorităților. Ești pacient sau medic, ești părinte sau elev, ești salariat sau patron, ești un român supărat pe faptul că au trecut 30 de ani de la Revoluție și lucrurile nu merg cum ne-am dori? Transmite asta guvernanților, oprind activitatea timp de 15 minute, pe 15 martie, la ora 15.00.

Deja zeci de patroni și mii de angajați au anunțat că vor răspunde provocării lui Ștefan Mandachi. Cu toții am fost cuceriți de protestul lui original, acela de a construi prin forțe proprii un metru de autostradă, pentru a le reaminti guvernanților că Moldova așteaptă de zeci de ani un astfel de drum.

Interesantă a fost și reacția autorităților. Ministrul Transporturilor și șeful de la CNAIR au spus că au înțeles mesajul, că vor accelera demersurile, bla-bla. Nu au privit de sus acest demers, așa cum obișnuiesc. Fie pentru că vin alegerile, fie că s-au speriat de amploarea subiectului în social-media, cert este că autoritățile încearcă să fie cooperante.

Dacă tastați pe facebook #Romaniavreaautostrăzi sau #sieu găsiți zeci de mii de motive pe care le au zeci de mii de români pentru a protesta. Un polițist spune că la ei e mai greu cu protestele, dar va încerca să își ia pauza de masă la ora 15.00. Un patron de restaurant le spune de pe acum clienților că pe 15 martie, la ora 15.00, nimeni nu va lucra. O companie care reprezintă în România o cunoscută marcă de automobile susține demersul celor care vor autostrăzi.

Dacă susțineți acest protest, scrieți motivul pe facebook cu #Romaniavreaautostrăzi sau #sieu. Și, bineînțeles, pe 15 martie, la ora 15.00, opriți activitatea pentru 15 minute.

Vizualizări: 5,980

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vocile schimbării:

Citește și: