Vitamina Dragnea

Politicienii din România sunt din ce în ce mai nesimțiți, mai idioți, mai proști, mai demagogi. Noi, ziariștii, le preluăm declarațiile, de multe ori fără să le comentăm, și le prezentăm opiniei publice. Gândim că este normal ca alegătorii să știe ce spun aleșii, dar în fapt amplificăm nesimțirea, idioțenia, prostia și demagogia politicienilor. De cele mai multe ori, nu reușim să punem în contrapartidă cu astfel de declarații niște puncte de vedere de bun simț, argumentate, pentru că acestea nu există.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, este un campion al declarațiilor, mai ales că mii de pesediști din toată țara simt nevoia să le repete. Suntem în februarie, nu avem buget, sunt probleme de tot felul din cauza asta, dar ce a simțit Liviu Dragnea nevoia să comunice duminică? A spus că în proiectul de buget Dăncilă a prevăzut prea mulți bani pentru serviciile de informații, în loc să prevadă bani să dea vitamina D la copii. Dragnea știe bine că nu pot fi tăiați bani de la servicii fără avizul CSAT și vrea doar să complice lucrurile, să întârzie bugetul și mai mult, dar de vină să nu fie el, ci Iohannis. O să vedem milioane de postări pe facebook, cum că din cauza lui Iohannis mor oamenii de gripă, din cauza lui Iohannis nu primesc profesorii nu știu ce majorări salariale și așa mai departe.

Mai aflăm din declarațiile politicienilor că proiectul de buget este unul revoluționar. Ministrul Finanțelor a spus că o noutate este aceea că toate angajamentele de cheltuieli trebuie aprobate de el. Toate, de la toate instituțiile. Ce va însemna asta? Că toate primăriile din țară vor fi puse să facă hârtii și să le trimită spre aprobare lui Teodorovici, după care vor aștepta cu lunile un aviz. Îl vor primi când respectiva cheltuială nu va mai fi necesară și în acest fel instituțiile nu vor cheltui banii pe care îi au prevăzuți în buget.

În acest timp, președintele Iohannis ne surprinde săptămânal cu fotografii făcute la schi. Cred că Iohannis ar fi un președinte bun într-o țară liniștită, dar România are nevoie de mai mult.

Vestea bună a săptămânii este că USR și PLUS au înțeles să se alieze. USR stă mai bine în sondaje, are mai multe organizații, dar a lăsat astfel de detalii deoparte, semn că a înțeles că electoratul are nevoie de o alternativă puternică la actuala guvernare. Liderii USR au dat astfel un semn de maturitate politică la care nu mă așteptam de la o formațiune totuși nouă pe scena politică.

Vizualizări: 1,147

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vocile schimbării:

Citește și: