Europa e jignită

România a preluat la 1 ianuarie 2019 președinția Consiliului Uniunii Europene, pentru șase luni. Fiecare țară din UE face asta prin rotație. Este o perioadă importantă, pentru că sunt alegeri în luna mai pentru Parlamentul European, pentru că sunt de luat decizii importante legate de Brexit etc.

Șase luni trec repede și nu cred că guvernul Dăncilă va reuși să facă vreun rău iremediabil Europei. Problema mare este că nu va profita de această oportunitate pentru a face un bine României. Guvernul nu s-a pregătit pentru preluarea președinției Consiliului, astfel că nu va fi în stare să tragă vreo sforicică pentru a ne fi și nouă puțin mai bine.

Cele șase luni vor asigura o mai mare expunere a guvernanților români în fața Europei. Și cum noi avem un guvern de râs, nu unul de fală, este clar că imaginea țării va avea de suferit. Deja Le Monde, Neue Zurcher Zeitung, La Reppubblica și Financial Times au scris despre infractorii care conduc din umbră guvernul României.

România a preluat președinția Consiliului Uniunii Europene într-o perioadă în care principalii lideri ai puterii fac declarații de natură să creeze un curent anti-european. Rețineți declarațiile de genul: “nu avem venit aici să dăm socoteală”, “nu mai putem accepta ca românii să fie certați”, “niște experți necunoscuți dau indicații României”. Genul acesta de retorică va face presa să stea cu ochii pe Dăncilă și compania.

Sunt multe premise că miniștrii pe care îi avem ne vor face de râs în Europa, dar avem totuși noroc că sunt alegeri în luna mai 2019, în timpul președinției României. Dacă românii vor merge masiv la vot și vor vota împotriva celor care atacă Europa, atunci lumea va înțelege că la noi doar politicienii sunt pe o direcție greșită. Românii au mai făcut asta și când au boicotat așa-zisul referendum pentru familie, și când au ieșit cu sutele de mii în stradă la puține săptămâni după alegeri. Da, poate era mai bine să mergem la vot, dar ce să facem dacă partidele de opoziție au venit cu propuneri la fel de proaste ca și PSD.

Vizualizări: 1,004

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vocile schimbării:

Citește și: