29 de zile pentru ca a omorat un om si a fugit

Poliţiştii Secţiei 4 Poliţie Rurală Mătăsari au reţinut un tânăr de 24 de ani, suspectat că a părăsit locul accidentului, după ce a accidentat mortal un pieton, cu un autoturism neînmatriculat, pe care îl conducea fără a poseda permis de conducere. Suspectul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Motru, cu propunere de arestare preventivă, iar magistratii au decis incarcerarea pentru 29 de zile.

În data de 1 ianuarie 2012, ora 16:30, poliţiştii Secţiei 4 Poliţie Rurală Mătăsari au fost sesizaţi prin apelul de urgenţă 112, despre faptul că în centrul comunei Mătăsari, a avut loc un accident de circulaţie soldat cu vătămarea corporală gravă a unui pieton.

La faţa locului s-a deplasat echipa operativă formată din poliţişti ai Serviciului Rutier Gorj, Poliţiei Municipiului Motru şi Secţiei 4 Poliţie Rurală Mătăsari.

Din primele cercetări efectuate la faţa locului s-a constatat că victima, S.M., de 33 ani, din comuna Bolboşi, judeţul Gorj, în timp ce se deplasa ca pieton pe partea carosabilă (DJ 673 A Mătăsari), din direcţia Dragoteşti - Brădet, a fost accidentată mortal de un autoturism condus, în aceeaşi direcţie, de către un tânăr care a fugit de la locul accidentului, abandonând autovehiculul.

Urmare a investigaţiilor efectuate cu operativitate, poliţiştii au stabilit identitatea conducătorului auto, C.C.D., de 24 ani, din comuna Mătăsari, judeţul Gorj. De asemenea, poliţiştii au constatat că tânărul nu poseda permis de conducere, autoturismul având autorizaţia de circulaţie provizorie expirată din data de 18.07.2011.

Deşi a fost căutat permanent de către poliţiştii din Mătăsari şi luptători ai Serviciului de Intervenţie Rapidă, suspectul s-a sustras cercetărilor până în dimineaţa zilei de 2 ianuarie a.c., când a fost convins să se prezinte la secţia de poliţie.

Suspectul a fost reţinut pentru comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă, părăsirea locului accidentului, fără încuviinţarea organelor de poliţie, punere în circulaţie şi conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat şi cu număr fals de înmatriculare, de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare a suspectului.

Vizualizări: 65

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Ultima ora:

Citește și: