300 de poliţişti, în stradă de Crăciun

Peste 300 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţiei Judeţean Gorj vor acţiona zilnic pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică. Poliţiştii vor intensifica acţiunile preventive pentru ca sărbătorile de Crăciun să se desfăşoare în linişte.

În perioada Crăciunului, poliţiştii din cadrul structurilor de ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale, investigarea fraudelor şi arme, explozivi şi substanţe periculoase, vor fi angrenaţi în măsurile de ordine pentru descurajarea şi combaterea infracţiunilor sau altor fapte antisociale care pot aduce atingere ordinii publice, ordinii de drept, integrităţii persoanelor şi bunurilor acestora, precum şi pentru asigurarea desfăşurării normale a traficului rutier şi pietonal.

Poliţiştii de ordine publică vor acţiona pentru prevenirea infracţiunilor stradale pe raza localităţilor urbane şi rurale, în special în zonele aglomerate şi locurile de comercializare a produselor specifice sărbătorilor de iarnă (târguri, oboare, pieţe, etc.).

Pe principalele căi de comunicaţie şi în zonele unde se vor desfăşura manifestări publice vor acţiona poliţişti ai structurilor de ordine publică şi poliţie rutieră.

Poliţiştii rutieri vor fi prezenţi în trafic în punctele cu risc ridicat de accidente şi la orele cu trafic intens, în vederea fluidizării circulaţiei şi prevenirii evenimentelor rutiere. Vor fi intensificate acţiunile pentru limitarea excesului de viteză şi pentru depistarea celor care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice.

Totodată, pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente nedorite poliţiştii vor monitoriza atent respectarea legislaţiei referitoare la regimul materiilor explozive şi desfăşurarea operaţiunilor cu obiecte artizanale şi de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice. De asemenea, în această perioadă, părinţii sunt rugaţi să supravegheze copiii cu atenţie sporită deoarece aceştia sunt expuşi accidentelor survenite în urma folosirii necorespunzătoare a obiectelor de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice.

Structurile de poliţie transporturi vor intensifica acţiunile de patrulare în staţiile de cale ferată, pe trenurile de călători şi celelalte mijloace de transport, pentru combaterea tâlhăriilor, furturilor de/din bagaje şi din buzunare.

Aceste măsuri menite să asigure un climat de ordine şi siguranţă publică pe durata Sărbătorilor de Iarnă vor fi puse în aplicare în colaborare cu celelalte autorităţi cu atribuţii în domeniu – jandarmerie, poliţie locală, pompieri, autorităţile administraţiei publice locale.

În situaţia în care sunteţi victima unei infracţiuni, a unui accident rutier sau orice altă faptă care vă pune în pericol siguranţa şi integritatea corporală sau sesizaţi producerea unei astfel de eveniment, apelaţi imediat gratuit 112 Apelul unic de urgenţă!

Vizualizări: 111

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: