300 de poliţişti pe stradă de Crăciun

In perioada Crăciunului, peste 300 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj  vor acţiona zilnic pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniştea cetăţenilor, astfel încât sărbătorile să se desfăşoare în linişte.

 

În perioada Crăciunului, pentru ca sărbătorile să se desfăşoare în linişte, peste 300 de poliţişti sunt pregătiţi să intervină prompt atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unei fapte antisociale, să acţioneze pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniştea cetăţenilor, să aplice cu fermitate legea atunci când situaţia o impune.

Poliţiştii din cadrul structurilor de ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale, investigare a fraudelor şi arme, explozivi şi substanţe periculoase, vor fi angrenaţi în măsurile de ordine pentru descurajarea şi combaterea producerii de infracţiuni sau alte fapte antisociale care pot aduce atingere ordinii publice, ordinii de drept, integrităţii persoanelor şi bunurilor acestora, precum şi pentru asigurarea desfăşurării normale a traficului rutier şi pietonal.

Poliţiştii de ordine publică vor acţiona pentru prevenirea infracţiunilor stradale pe raza localităţilor urbane şi rurale, în special în zonele aglomerate şi locurile de comercializare a produselor specifice sărbătorilor de iarnă (târguri, oboare, pieţe, etc.).

Pe principalele căi de comunicaţie şi în zonele unde se vor desfăşura manifestări publice vor acţiona poliţişti ai structurilor de ordine publică şi poliţie rutieră.

De asemenea, pentru diminuarea riscului rutier poliţiştii vor folosi autospeciale dotate cu aparate de radar.

Vizualizări: 119

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: