4, 5 milioane de euro pentru firma din Gorj care realizează parcul de la Narcise

Circa 4,5 milioane de euro cheltuiește municipalitatea să facă un parc de mai bine de zece hectare, în Cartierul Narcise din Târgu Jiu. Contractul a fost atribuit unei firme din Gorj. Primarul Marcel Romanescu a explicat că, în zonă, va fi construită și o „minicentură”. Pentru acest proiect, a cerut alte 5 milioane de euro de la Ministerul Dezvoltării.

Când va fi gata, parcul ar trebui să găzduiască toate evenimentele care au loc, de obicei, pe insuliță și de care oamenii din zonă s-au plâns deseori la primărie. Va mai dura însă până când lucrările vor fi gata. Vor fi  10 hectare de gazon, 2.500 de arbori din specii de valoare, 10.000 metri pătrați de alei, un loc de joacă mare, de 650 de metri pătrați, amfiteatru în aer liber de 1.300 de metri pătrați, un punct de informare și de închiriat biciclete, iar iluminatul va fi asigurat de un sistem modern cu 200 de stâlpi, explica primarul, pe Facebook, la momentul declarării câștigătorului licitației.

„Parcul de pe Narciselor prinde contur. Vom avea un parc foarte mare, foarte generos pentru organizarea evenimentelor din Târgu Jiu. Licitația a fost câștigată de o firmă din Gorj, RÂNCASKI SRL. Investiția este de 4,5 milioane de euro. Este un parc de 12 hectare, cu un amfiteatru de 600 de metri pătrați, cu alei pietonale, piste pentru biciclete, minicentură ce va ajunge în zona Artego”, a declarat Marcel Romanescu, într-o emisiune TV.

În plus, primăria vrea bani de la Ministerul Dezvoltării să facă o minicentură. „Sunt încă aproape 5 milioane de euro pe care încercăm să-i obținem prin Programul „Anghel Saligny” pentru patru benzi de circulație, două pe sens, din Calea București, vor intra în zona Narciselor, pe Marin Preda, apoi pe centura municipiului până în zona Artego, ca să se poată intersecta cu centura”, a declarat primarul Marcel Romanescu la Accent TV. 

Vizualizări: 3,179

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: