5 iunie, data realegerii lui Morega

Conducerea centrală a PNL a stabilit ieri ca alegerile pentru şefia filialei de la Gorj să aibă loc în prima sâmbătă din iunie, dată la care, cel mai probabil, Dan Ilie Morega va fi reales preşedinte. Gheorghe Orzan şi Constantin Bobaru sunt contracandidaţii lui Morega.

Noua echipă a lui Crin Antonescu s-a reunit ieri la Bucureşti pentru a desfiinţa structurile de conducere din câteva judeţe şi de la două sectoare din capitală, organizaţia de la Gorj figurând pe ordinea de zi doar cu aprobarea datei la care va avea loc şedinţa de alegeri a conducerii filialei. Conferinţa judeţeană a fost programată pe 5 iunie, Morega sperând că la şedinţa respectivă îl va avea ca musafir de seamă chiar pe Antonescu, pe care l-a susţinut constant în ultimii doi ani şi care, până acum nu a prea ajuns prin Gorj pe motive de lipsă de timp. Evident că Morega va candida pentru un nou mandat în fruntea liberalilor, el spunând acum că rezultatele din ultimii cinci ani îl îndreptăţesc şi chiar îl obligă să rămână alături de echipa cu care a scos filiala din poziţia de "lanternă roşie" în PNL într-una care, toamna trecută, a fost a doua pe Oltenia la voturile strânse pentru Crin Antonescu.

"Bun, rău, poate chiar exigent uneori, am fost însă strategul partidului la toate alegerile din ultimii cinci ani. În ţară sunt 11 organizaţii care au avut creşteri constante în ultimii ani, iar printre ele este şi Gorjul. La preşedinţia Consiliului Judeţean eu am luat cu 3000 de voturi mai multe decât tot partidul, la nivel de judeţ, iar la votul pe liste la alegerile parlamentare am fost printre puţinii parlamentari ai partidului care s-a situat pe primul loc în colegiul său. Pe 5 iunie candidez alături de echipa cu care am obţinut aceste performanţe şi, v-o spun în premieră, nu voi candida pentru nicio altă funcţie în partid. Îi las pe adversarii mei să candideze pentru că oricum au avut posibilitatea în această perioadă de timp să se afirme", spune Morega.

Vizualizări: 107

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: