Instituţiile subordonate Consiliului Judeţean ar putea face disponibilizări

Circa 15 instituţii se bat mâine pe banii Consiliului Judeţean (CJ) Gorj. Cele mai multe emoţii le au angajaţii pentru că directorii instituţiilor subordonate nu se aşteaptă la un buget cu care să supravieţuiască, ameninţând chiar cu disponibilizări în condiţiile în care au deficit de personal.

Consiliul Judeţean Gorj îşi va împărţi bugetul celor 12 unităţi subordonate, în cadrul şedinţei de mâine. În funcţie de banii primiţi, instituţiile publice îşi  vor reorganiza activitatea şi vor decide dacă vor face disponibilizări în rândul angajaţilor. „Bugetul propriu general al judeţului Gorj pe partea de venituri este de 191.304 mii lei, din care bugetul centralizat, al instituţiilor publice şi activităţilor finanţate parţial din venituri proprii, pe 2010 este 8.229 mii lei”, a declarat Adina Andriţoiu, purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Gorj.

Măcar un buget ca anul trecut

Toate instituţiile subordonate Consiliului Judeţean au depus proiecte de buget care de câteva zile sunt dezbătute de comisiile de specialitate în vederea avizării sau a respingerii lor. Majoritatea instituţiilor publice speră să obţină un buget mai mare sau chiar la fel ca cel de anul trecut pentru a nu le fi afectată activitatea. Gheorghe Porumbel, directorul Ansamblului Doina Gorjului a declarat: „Sperăm ca bugetul să fie cel puţin la fel ca cel de anul trecut pentru că altfel activitatea Ansamblului ar fi grav afectată. Nu ne-am permite să facem disponibilizări. Avem acelaşi număr de angajaţi ca în 1949, când s-a înfiinţat Taraful Gorjului. Comparativ cu alte ansambluri din ţară care au 70-80 de angajaţi, fără dansatori, noi avem sub 80 cu dansatori cu tot”. Nici la Biblioteca Judeţeană „Christian Tell” lucrurile nu sunt mai roz. „Aşteptăm să vedem varianta definitivă a bugetului. Până acum ne-au tot tăiat din el. Sunt slabe speranţe ca bugetul să fie la fel ca cel de anul trecut. Nu avem de unde să face disponibilizări şi aşa sunt în deficit de personal. Nu avem decât 39 de angajaţi şi ne-am redistribuit sarcinile. Un buget mic ar pune în pericol activitatea bibliotecii. Vom fi puşi în situaţia de a nu mai achiziţiona nici un fel de carte. E singura modalitate de a supravieţui. Nu putem tăia din banii facturilor de utilităţi fără să ne blocăm activitatea”, a declarat Alexandra Andrei, directorul Bibliotecii Judeţene „Christian Tell”. La rândul lor salvamontiştii gorjeni ocupă mai multe posturi în unul singur. Ei îndeplinesc atribuţiile şoferilor, ale femeii de serviciu, ale magazionerilor şi ale casierilor. „Suntem doar 12 salvamontiştii: ne spălăm echipamentele, facem curăţenie, suntem şoferi, magazioneri, cabanieri şi administratori. Am suplimentat deja minim 4 posturi prevăzute de orice organigramă. Economisim astfel cel puţin un miliard de lei. Nu avem de unde să disponibilizăm. Din acest an, va fi nevoie neapărat de încă 3 salvamontişti, angajaţi, odată cu deschiderea pârtiilor noi şi cu punerea în funcţiune a telescaunului la Rânca”, a declarat Sabin Cornoiu. 

Lista instituţiilor subordonate CJ Gorj

Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului”

Biblioteca Judeţeană „Christian Tell”

Camera Agricolă Judeţeană

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Centrul Judeţean de Resurse şi de Asistenţă Educaţională

Centrul Militar Zonal

Centrul Şcolar de Educaţie Inclusivă

Direcţia Judeţeană de Evidenţă a Persoanelor

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Muzeul Judeţean „Alexandru Ştefulescu”

Şcoala Populară de Artă

Serviciul Judeţean de Gestionare a Deşeurilor

Serviciul Salvamont

Vizualizări: 127

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: