A amenajat „Poiana Piticilor” în curtea casei sale. Cât costă o zi întreagă de distracţie

Un tânăr din municipiul Târgu Jiu şi-a transformat curtea casei într-un mare loc de joacă. George Teodor Băleanu a folosit banii câştigaţi cu greu peste hotare în „Poiana Piticilor”, un spaţiu de relaxare pentru cei mici, dotat cu fel de fel de tobogane, trambuline şi o mulţime de jucării. Pentru 10 lei, fiecare copil care ajunge aici poate să se distreze o zi întreagă.

George Teodor Băleanu sau Teddy, aşa cum îi spun prietenii, are 34 de ani şi este din Târgu Jiu. Tânărul a lucrat vreme îndelungată peste hotare. Ultima dată a muncit, preţ de aproape 2 ani, ca şofer la o firmă de curierat din Anglia. Cu banii câştigaţi, târgujianul a amenajat un loc de joacă pentru copii chiar în curtea casei sale de pe Calea Severinului.

„Poiana Piticilor” funcţionează de circa o lună, iar părinţii îşi pot duce copiii pentru a se distra în aer liber. Mai mult, tânărul pune spaţiul de joacă şi pentru organizarea de petreceri pentru copii. George Băleanu a explicat ce l-a determinat să îşi investească banii într-o astfel de afacere. „Am înfiinţat un spaţiu de joacă pentru copii şi este mult mai ieftin decât se găseşte pe piaţă. Investiţia este din banii mei, nu din fonduri sau de la părinţi. Am investit în jur de 30.000 de lei până acum, bani pe care i-am făcut muncind în străinătate. Copiii găsesc un mediu natural, se pot juca afară, pe iarbă. Găsesc tobogane, trambuline, leagăne, jucării de tot felul. Am trei copii mici şi am realizat că nu prea ai unde să-i duci decât la mall, într-un spaţiu închis, iar în parc nu le mai place, plus că plăteşti mulţi bani pentru câteva minute de distracţie. Ca părinte, eşti limitat”, ne-a declarat George Teodor Băleanu.

Locul de joacă este disponibil de luni până duminică. Taxa pentru o zi este de 10 lei de copil, iar părinţii nu trebuie să scoată vreun leu din buzunar. „Avem şi un spaţiu amenajat destinat părinţilor. Au posibilitatea să stea lângă copii gratuit. De altfel, părinţii trebuie să-şi supravegheze copiii. Pot aduce de acasă apă, sucuri, cafea, mâncare. Noi nu avem la vânzare, ne interesează strict locul de joacă. Copiii sunt în siguranţă, nu au de ce să se lovească. Fiind iarbă pe jos, e mai greu să se lovească. Cred că e mai sigură iarba decât cauciucul”, a mai spus târgujianul.

Pentru petreceri, doritorii trebuie să achite 50 de lei pe zi, la care se mai adaugă câte 10 lei pentru fiecare copil care participă la eveniment. Pe viitor, tânărul are în plan să amenajeze în curtea casei şi un spaţiu de joacă închis, pentru a putea desfăşura activitate şi în sezonul rece.

Vizualizări: 6,032

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Oameni, locuri, povești:

Citește și: