A amenințat că o omoară și apoi se sinucide

Scandal cu poliția în comuna gorjeană Polovragi. Un bărbat, băut bine, a fost evacuat din casa concubinei, după ce a lovit-o și a amenințat că o va ucide. Bărbatul recalcitrant a fost încătușat de poliție.

Scandalul a avut loc în seara zilei de 23 decembrie. Pe fondul consumului de alcool, bărbatul și-a agresat concubina în timp ce se aflau în bucătăria locuinței comune, lovind-o pe aceasta în zona pieptului. Apoi, cu o secure, a spart televizorul aflat pe masa din bucătărie și a amenințat-o pe femeie cu alte acte de violență. Aceasta a reușit să fugă din casă și a cerut ajutorul poliției.

În instanță, femeia a solicitat emiterea unui ordin de protecție împotriva partenerului de viață.

„Am luat o coadă de secure cu care am lovit televizorul” și „am prins-o pe concubina mea de gât”, sunt câteva dintre mărturiile bărbatului agresor, în fața instanței.

Femeia a fost lovită cu palma și trasă de păr, a mai spus fiica victimei. Mai mult, bărbatul a continuat să o amenințe pe reclamantă și la sosirea organelor de poliție. „Pârâtul o amenința pe reclamantă că o omoară și că apoi se va sinucide. Pârâtul, în prezența organelor de poliție, a luat un cuțit în mână, continuând să amenințe, situație care a făcut ca organele de poliție să fie nevoite să-l imobilizeze și să-l încătușeze”, potrivit documentelor de la instanță.

Prin urmare, Judecătoria Novaci a admis cererea de emitere a unui ordin de protecție. Bărbatul a fost evacuat din locuință și obligat să păstreze o distanță minimă de 100 metri față de victimă și casa acesteia.

„Va atrage atenția pârâtului asupra faptului că nerespectarea oricăreia dintre măsurile sau obligațiile impuse constituie infracțiune și se pedepsește conform art. 32 alin. 1 din Legea 217/2003”, a decis instanța în Ajunul Crăciunului.

Ordinul de protecție a fost emis pe o perioadă de 6 luni.

Vizualizări: 3,024

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: