Au reușit să fugă înainte de incendierea casei

Un bărbat de 40 de ani din Plopșoru, județul Gorj, recidivist, a fost condamnat la trei ani și trei luni de închisoare, după ce a incendiat un imobil din localitate. Bărbatul condamnat în primă instanță la judecătoria Târgu Jiu trebuie să achite și 30.000 de lei daune. Sentința pronunțată la jumătatea lunii decembrie nu este definitivă.

Fapta s-a petrecut în noaptea de 8/9 octombrie 2020. Proprietarul era în locuință seara, pe la ora 19.00, când și-a văzut nepotul beat pe drum. Acesta i-a spus că merge la bar să își ia țigări. Unchiul s-a oferit să îi dea el țigări, pentru ca nepotul să nu mai meargă la bar, dar fără folos. La ora 23.00, nepotul, mai beat, s-a deplasat la locuința unchiului său, a pătruns fără drept în curte și, fără un motiv anume, a spart geamurile de la ferestrele și ușile imobilului.

Cele două persoane care erau în casă au reușit să plece neobservate, prin grădină. O decizie bună, pentru că nepotul a aprins focul în mai multe locuri ale casei, incendiul propagându-se cu repeziciune din cauza materialelor textile și ușor inflamabile aflate în imobil, după care a părăsit curtea imobilului și a strigat la vecini să vină în ajutor, întrucât a dat foc casei unchiului său.

Suspectul a fost prins în scurt timp, având la el o brichetă și un pachet de țigări. Acesta și-a recunoscut fapta și a precizat că a săvârșit infracțiunile întrucât și-a amintit un conflict mai vechi pe care l-a avut cu unchiul său.

Urmare incendiului au fost distruse electrocasnicele, 10 mp din acoperișul casei, mobilierul din două camere, niște lemne de foc și o anexă. Totodată, tâmplăria ușilor și a geamurilor a fost distrusă prin ardere, iar tavanele din cele două camere au fost puternic deteriorate.

Cu ocazia cercetării la fața locului s-a constatat distrugerea prin lovirea corp dur a geamurilor din termopan de la prima cameră a locuinței, a geamurilor de la ultima cameră a locuinței, precum și distrugerea prin incendiere a încăperilor și mai multor bunuri. (A.A.)

Vizualizări: 8,165

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: