A blocat calea ferată degeaba la Mătăsari! Nu a obţinut nimic!

Zile pierdute aiurea şi nervi consumaţi în zadar pentru bărbatul din Mătăsari care se luptă de miercurea trecută cu Complexul Energetic Oltenia pentru a obţine câteva drepturi în plus în schimbul cedării câtorva sute de metri pătraţi de teren. Ion Adrian Purdescu duce o bătălie grea cu colosul energetic şi, deocamdată, a câştigat doar experienţă la dormitul în maşină pe calea ferată, precum și o întâlnire enervantă cu Laurențiu Ciobotărică, el fiind decis ca de luni să reia protestul și să îl continue întreaga săptămână.

Ion Adrian Purdescu este electrician la CEO și ar dori să fie promovat „CFL”-ist, adică un fel de șef peste câțiva colegi de-ai săi. Mai are un frate care lucrează în carieră și care ar dori să devină excavatorist. Un alt frate al său a fost angajat la Minprest pe un salariu mic, iar de curând a fost disponibilizat. Pentru el și frații săi e dispus să renunțe la terenul pe care trece calea ferată prin Mătăsari, dar șefii CEO nu par dispuși la asemenea concesii „uriașe” și, ca urmare, conflictul de pe linia uzinală folosită la transportul cărbunelui spre Turceni continuă.
Joia trecută, în special după-amiaza și seara, a fost cea mai grea dintre zilele de protest ale lui Purdescu, mai ales că pe cap i-au venit polițiștii din localitate. Anul trecut el a mai făcut un astfel de protest și atunci oamenii legii l-au urcat în mașină, împreună cu tatăl său, și amândoi au fost duși la Poliția Motru pentru audieri. Tratamentul a fost „ca la ultimii infractori”, după cum spun cei doi, acum procurorii care i-au anchetat dându-le lor dreptate și menționând chiar că pot dispune de terenul pe care îl posedă așa cum consideră de cuviinţă. Asta îi și dă aripi lui Purdescu, dar și tatălui său, tânărul de 30 de ani reuşind cu greu joi seara să își stăpânească părintele în momentul în care agenţii i-au cerut să urce în mașina Poliției.
„Copilul meu nu pleacă niciunde de aici. Ați mai venit odată și ne-ați luat ca pe ultimii infractori. Ne-aţi dus la Motru și acolo nici la toaletă nu puteam merge fără cătuşe. Acum o să merg la Parchetul Militar să vă reclam dacă îmi mai duceţi o dată copilul acolo. Înțelegeți că nu suntem noi vinovați. Eu m-am îmbolnăvit după ce m-aţi dus la secție data trecută, sunt grav bolnav și nu mai vreau să trec prin ce am trecut atunci”, le-a spus Vasile Purdescu polițiștilor veniți la fața locului.
Agenții au discutat preț de vreo 2 ore la telefon cu, probabil, șefii lor, au studiat toate actele familiei Purdescu, iar la final, i-au transmis lui Ion Adrian Purdescu că este așteptat la sediul exploatării miniere de șefii săi pentru „negocieri”.

Discuții inutile
Protestatarul de pe calea ferată nu s-a dat înapoi niciodată de la niciuna dintre variantele de negociere propuse de șefii CEO, el plecând joi seara târziu de pe calea ferată pentru a constata că nu are cu cine, de fapt, să vorbească la sediul exploatării miniere. Și-a dat seama că a fost păcălit și a revenit cu mașina pe calea ferată, dormind acolo până vineri dimineața, când a mers la Târgu Jiu pentru negocieri cu șefii cei mari ai colosului energetic.
„Mi-au trimis hârtie acasă că dacă nu las trenurile să circule vor trece la expropriere pentru cauză de utilitate publică, ceea ce nu cred că se va întâmpla. Mie domnul director Dragu îmi promitea la telefon că se rezolvă problema și că pot să plec acasă, iar domnul Ciobotărică îmi trimitea hârtie prin curierat că mă expropriază pentru utilitate publică. Păi eu să îi mai cred? Nu am cum. Am fost vineri la așa zisele negocieri cu domnul Ciobotărică, cu domnul Antonie, cu doamna Jianu și în loc să discutăm despre cum putem rezolva problemele dumnealor mă întrebau dacă eu nu știu că urmează să se facă disponibilizări. Credeau că mă intimidează. Voi face acțiune în instanță și le voi cere să își mute calea ferată ori poate le-o mut eu că oricum în actele mele de proprietate acea linie ferată nici nu există pe terenul care îmi aparține. Luni am un proces cu ei de dimineață la Motru, iar după ce plec de la Judecătorie o să mă vedeți din nou pe calea ferată. Acolo o să stau toată săptămâna. Nu va trece nici un tren pe pământul meu”, spune Purdescu, decis să își continue protestul.

Galerie foto




Vizualizări: 2,253

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: