A cerut sprijinul Ambasadei. Răspuns: Nu avem fonduri!

Situație dificilă pentru o femeie din Rovinari, al cărei concubin a fost arestat în Marea Britanie. Cei doi au un băiețel de 2 ani, iar femeia a fost nevoită să ceară instanței exercitarea autorității părintești în mod exclusiv. Instanța i-a dat dreptul să facă demersuri pentru ca micuțul să aibă acte de identitate românești, dar nu i-a admis cererea privind scoaterea copilului din țară fără acceptul tatălui.

Femeia a vrut initial să ia legătura cu tatăl copilului prin intermediul ambasadei României la Londra. „Reclamanta a menționat că a apelat la serviciile consulare ale Ambasadei României la Londra pentru a face demersuri în vederea întocmirii unei procuri iar, după mai bine de 2 luni, autoritățile consulare au răspuns că nu au fonduri pentru a se deplasa la penitenciarul unde se află concubinul și au sfătuit-o să se adreseze instanțelor românești pentru suplinirea acordului său”, arată instanța de judecată.

Femeia a avut nevoie de decizia instanței deoarece copilul este născut în străinătate și nu are nici un fel de documente de stare civilă emise de statul român care să-i permită să beneficieze de orice fel de servicii de protecție socială sau educaționale. De asemenea, vrea să-și poată scoate copilul din țară, pentru a fi alături de bărbatul arestat. „Referitor la solicitarea de substituire a acordului privind trecerea frontierei de stat raportat la aceeași situație de fapt și coroborat cu situația că reclamanta este singura persoană care are grijă de minor și care dorește, în mod legitim, să se deplaseze în Marea Britanie pentru a fi alături de tatăl copilului său pe parcursul procedurilor judiciare, reclamanta a solicitat și admiterea acestui capăt de cerere”, scrie în hotărârea judecătorească. Acest capăt de cerere a fost însă respins, pentru că tânăra nu a avut acte doveditoare că are loc de muncă și locuință în Marea Britanie.

Bărbatul a fost condamnat în vara acestui an și are de executat trei ani de închisoare. Va putea fi însă eliberat condiționat în iulie 2018.

Vizualizări: 831

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: