Crăciun mai bun pentru copiii triști, o nouă ediție

O cutie de carton în care să puneți o hăinuță, o jucărie, ceva dulce, un caiet sau alte lucruri de care s-ar putea bucura un copil. Scrieți pe ea vârsta copilului și Moș Crăciun va avea grijă să ajungă la un copil necăjit. Este a doua ediție a campaniei „Un Crăciun mai bun pentru copiii triști”, inițiată anul trecut de gorjeanul Radu Miruță. Atunci a fost un succes neașteptat, s-au adunat 870 de pachete, iar Moșul a alergat două săptămâni prin Gorj, pentru a le duce la copii.

Radu Miruță a organizat deja eveniment pe facebook, pentru cei care vor să-l ajute pe Moș Crăciun și în acest an. Anul trecut, Miruță credea că o să strângă 80-100 de pachete de la prieteni și a fost surprins de numărul mare de pachete donate. A trebuit să-și ia concediu pentru a gestiona cum trebuie situația și pachetele să ajungă la copii înainte de Crăciun. „Ceea ce pentru unii înseamnă puțin, pentru alții înseamnă enorm. Este singura afacere cu eficiență fantastică: puținul tău înseamnă foarte mult pentru el. Zâmbetul, pentru câteva clipe ale unui copil, printre cei întâlniți anul trecut, atunci când despachetează curios cutia primită în dar, realmente nu are preț”, a scris Miruță pe pagina de socializare.

Cum puteți face donații

Radu Miruță își amintește că anul trecut a găsit copii care locuiau în case fără uși și fără geamuri, copii care ieșeau desculți pe pământul înghețat. Pentru astfel de copii cutia de pantofi plină cu cadouri înseamnă mai mult decât ne putem imagina. Miruță a explicat că organizatorii nu deschid cutiile, așa că face apel la cei care le trimit să nu pună produse perisabile, hăinuțele să fie curate, iar jucăriile să aibă baterii atașate, acolo unde este cazul.

Miruță spune că sunt mai multe variante de trimitere a cutiei:

- ridicare personală în Târgu Jiu - Radu – 0723.999.755 ([email protected]), sau Andreea – 0767.951.932;

- predare personală în Bucureşti, zona AFI Palace Cotroceni - Ciprian (0726.737.409);
- predare personală în București, zona metrou Pipera - Cristi (0722.217.792);

- punct predare în Târgu Jiu - Farmacia Geofarm (vis-a-vis de Spitalul de pe Tudor) – 0253.218.221;

- prin curier pe numele Radu Miruță – 0723.999.755, Târgu Jiu, Str. Gral Dragalina Nr. 11, cod poștal 210129;

- lista rămâne deschisă pentru persoane dornice să colecteze în aria lor.

Puteţi dona şi bani!

Cei care vor să contribuie cu bani, mai ales din străinătate, o pot face în contul RO20BUCU1111400481023RON, deschis la Alpha Bank, pe numele Miruță Radu. Cu banii vor fi cumpărate cadouri pentru categoriile de vârstă pentru care nu se strâng suficiente daruri. „Din experiența anului trecut, vin multe hăinuțe pentru copii mici, dar într-o familie sunt mai mulți frați. Acolo unde nu avem cutii pentru vârsta lor, o să cumpărăm din banii donați”, a explicat Miruță.

Cutiile strânse vor fi donate în perioada 15-23 decembrie, în funcție de numărul acestora, în următoarea ordine: copiilor bolnavi, copiilor abandonați, copiilor cu părinți, însă foarte amărâți.

Vizualizări: 1,725

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: