Au început lucrările pentru montarea bradului de 100.000 de euro

Bradul de 100.000 de euro, achiziţionat de Primăria Târgu Jiu acum doi ani, va fi montat în Piața Prefecturii. Lucrările au fost demarare miercuri, 15 noiembrie, urmând să fie încheiate până la finalul acestei luni. Bradul va fi aprins în data de 1 decembrie, dă asigurări primarul Marcel Romanescu. Autoritățile locale spun că nu este nicio problemă din punct de vedere legal să monteze bradul, deşi face obiectul unei cercetări ANAF și ale Curții de Conturi. Fiscul le impută unor șefi din instituție, precum și fostului primar Florin Cârciumaru, sume mari de bani pentru iluminatul ornamental din 2010.

„Deja este placa pusă, urmează să fie instalat bradul. Pe data de 1 decembrie va fi funcțional. Se lucrează și la montarea instalațiilor pentru iluminatul ornamental în oraș. Am întrebat juriștii primăriei, nu sunt indisponibilizate. Până în momentul de față nu avem vreo hotărâre judecătorească care să le indisponibilizeze”, a explicat primarul Marcel Romanescu.

Pentru că a observat că nu au fost demarate lucrările de instalare a renumitului brad de 100 mii de euro, Viorel Salvador Caragea, fost candidat la Primăria Târgu Jiu, a anunțat că dorește să se ocupe de aducerea unui brad natural în centrul orașului. „Întâi să-l doneze, vedem noi unde îl punem”, a spus, amuzat, Ionuț Jilăveanu, șeful Serviciului Gospodărie Comunală din cadrul Primăriei Târgu Jiu.

Vizualizări: 829

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: