Daria, ajutată de cititorii Pandurul să ajungă la operaţie. Vă mulţumim!

Daria Maria Rugină, fetiţa de doi anişori din Rovinari, care s-a născut cu o malformaţie la inimă, va ajunge astăzi în Italia, acolo unde va fi supusă unei intervenţii chirurgicale ce i-ar putea salva viaţa. Totul a fost posibil cu sprijinul tuturor persoanelor, instituţiilor şi asociaţiilor care au sprijinit campania Pandurul, astfel încât părinţii să poată strânge bănuţii de care aveau nevoie pentru deplasarea în peninsulă.

Micuţa Daria, însoţită de părinţi, va ajunge astăzi la Milano, la Clinica San Donato. După ce va face analizele necesare, Daria va fi suspusă unei intervenţii chirurgicale pe cord ce ar putea să o ajute să rămână în viaţă. Micuţa s-a născut cu un defect la inimă, diagnosticul fiind de malformaţie cardiacă Rastelli Tip A. Mai mult decât atât, Daria suferă şi de sindromul Dawn şi are hipertensiune pulmonară ce o face să respire cu dificultate. Costurile operaţiei sunt acoperite din bugetul asigurărilor de sănătate, însă părinţii, care nu au niciun venit, nu puteau să suporte cheltuielile cu deplasarea. Cu sprijinul cititorilor ziarului Pandurul, al primăriei Rovinari şi al Asociaţiei “Salvează o inimă” din Botoşani, părinţii au reuşit să strângă circa 3000 de lei, cât să poată plăti costurile cu deplasarea şi cazarea. “Pentru noi Daria este tot ce avem mai de preţ şi vrem să se facă bine. Ne punem speranţele în această operaţie. Mulţumim din suflet tuturor celor care ne-au fost aproape şi ne-au susţinut cât să putem ajunge la operaţie, cititorilor Pandurul care ne-au trimis bani în cont, primăriei Rovinari care ne-a dăruit 800 de lei şi celor de la asociaţia din Botoşani care ne-au sprijinit cu 1200 de lei după ce au citit în ziar despre situaţia Dariei”, a spus Elena Bran, mama fetiţei.

CONT BANCAR

Recuperarea micuţei după intervenţia chirurgicală va fi una de durată şi, cel mai probabil, banii pe care au reuşit să îi strângă nu le vor fi suficienţi. Gorjenii care doresc să o sprijine şi de aici înainte pe micuţa Daria pot depune orice sumă la contul bancar: RO30RZBR0000060015630142 deschis la Raiffeisen Bank.

Vizualizări: 245

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: