Elevii de la „Magheru”, lideri europeni

Concursul de proiecte „Lider European” derulat de Reprezentanţa Comisiei Europene (RCE) în România, în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale, în cadrul campaniei “Europa, casa noastră” și-a desemnat câștigătorii celei de-a patra ediții. Printre finalişti a fost şi echipa Colegiului „Gheorghe Magheru” din Târgu Jiu.

Concursul de proiecte Lider European are rolul de a dezvolta abilităţile de leadership ale elevilor şi de a le pune în valoare în contextul unor activităţi legate de valorile şi temele europene. El se derulează la nivel național și este deschis tuturor liceelor din România.

Printre echipele finaliste s-a aflat și echipa Colegiului Tehnic G-ral „Gheorghe Magheru” Târgu-Jiu cu proiectul “Sunt cetăţean european, sunt educat!”. Obiectivele proiectului inițiat de elevii gorjeni a fost formarea independenţei de gândire, manifestarea unui interes activ faţă de drepturile omului, aprecierea importanţei modalităţilor democratice de luare a deciziilor, respectarea procedurilor legale şi a drepturilor celorlalţi, manifestarea unui interes constructiv pentru problemele comunităţii.

Proiectul a fost implementat de patru elevi Frățilescu Răzvan, Cican Ana, Cîrdei Adriana, Teodorescu Luchian coordonați de doamna profesor Carmen Vulpe. Aceștia au luat una din cele cinci mențiuni în valoare de 100 euro.

Premiul I, în valoare de 700 euro a fost înmânat echipei Colegiului Național „Virgil Madgearu” Ploiești pentru proiectul Nu vreau să fiu șomer, premiul II (500 euro) a revenit echipei Liceului Teoretic Emil Racoviță Baia-Mare pentru proiectul care promovează lectura Aripi de poveste,  iar premiul III, în valoare de 300 euro, a ajuns la Brașov, la Colegiul Național „Andrei Șaguna” pentru proiectul Stația Spațială Internațională Șaguna. Au mai fost acordate 4 mențiuni a câte 100 euro pentru: Liceul Pedagogic „Mircea Scarlat” din Alexandria cu proiectul „Eu pentru EUropa - UE prin si pentru tineri”. Colegiul Economic Buzău (cu proiectul Ne protejăm, informându-ne), Colegiul Tehnic “Petru Poni” Roman (cu proiectul Patrula de reciclare), Colegiul Național "Ion Minulescu" Slatina (cu proiectul Fii responsabil, votează!). Echipele câștigătoare vor folosi premiile în bani pentru continuarea proiectelor începute.

JURIU

Juriul a fost alcătuit din Dana Deac (jurnalist), Mircea Vasilescu (redactor-șef Dilema Veche) și Mirela Meiță (Director General Chelgate România). Premierea câştigătorilor programului “Lider European” s-a făcut în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Spațiul Public European, centrul de informare al Reprezentanţei Comisiei Europene în România.

Vizualizări: 197

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: