Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

A crescut salariul minim brut la 700 de lei

Gorjenii au un motiv de bucurie la început de an. Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Gorj anunță toți angajatorii că salariul minim brut pe țară a crescut începând cu 1 ianuarie 2012. Astfel, salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată se stabilește la 700 lei pentru un program complet de lucru de 169,333 ore în medie pe lună în anul 2012 reprezentând 4,13 lei/ora.  Pentru personalul din sectorul bugetar, nivelul salariului de baza, potrivit încadrării, nu poate fi inferior nivelului salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată. ”În cazul în care angajatorii refuză majorarea salariului minim brut, ITM-ul poate aplica sancțiuni. Stabilirea, pentru personalul încadrat prin încheierea unui contract individual de muncă, de salarii de bază sub nivelul celui prevazut constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 1.000 lei la 2.000 lei. Constatarea contraventiei si aplicarea sancțiunii se fac de către personalul Ministerului Muncii, Familiei și Protecției Sociale prin inspectoratele teritoriale de muncă județene, au declarat reprezentanții ITM Gorj.

Având în vedere noile reglementări, toţi angajatorii au obligaţia de a trece la punerea în aplicare prin întocmirea şi transmiterea electronică a documentelor de majorare a salariilor cu respectarea termenelor legale.

Vizualizări: 111

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: