A crescut viteza pe drumurile cu risc de accidente

Drumurile naţionale Târgu Jiu - Vâlcea şi Târgu Jiu - Filiaşi sunt cele mai periculoase din Gorj, dacă ţinem seama de numărul accidentelor grave care au avut loc de la începutul anului. Paradoxal, exact pe aceste două drumuri poliţia a ridicat limita de viteză de la 50 la 70 de km/oră. Asta în condiţiile în care viteza excesivă a fost principala cauză a accidentelor.

La nivelul judeţului Gorj, de la începutul anului şi până în prezent au avut loc 72 de accidente grave de circulaţie care s-au soldat cu 27 de morţi şi 57 de răniţi grav. Cele mai multe accidente au avut drept cauză viteza excesivă. ”Conform statisticii realizate în primele 8 luni ale anului 2012, am constatat o creştere faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut cu 17% a accidentelor grave, cu 4% a persoanelor decedate şi cu 13% a răniţilor grav. Cele mai multe evenimente de acest gen au avut loc în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică, iar principala cauză este viteza excesivă, traversarea neregulamentară şi conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice”, a declarat agentul Delia Brâncuşi.

Drumurile morţii

Dintre aceste accidente, 19 au avut loc pe DN 67 şi DN 66 şi s-au soldat cu 12 morţi şi 15 răniţi grav.  Cele două drumuri naţionale pot fi considerate la nivelul judeţului Gorj drumurile cu cele mai multe accidente, în special din cauza vitezei excesive. „La nivelul judeţului Gorj au fost identificate zonele cu risc de producere a accidentelor rutiere. Este vorba de DN 67 Târgu Jiu - Vâlcea, cu 13 accidente soldate cu 8 morţi şi 9 răniţi, DN 66 Târgu Jiu - Filiaşi, unde s-au produs 9 accidente cu 4 morţi şi 6 răniţi grav, DN 67 D , Târgu Jiu - Baia de Aramă şi DJ 661 Tânţăreni-Turburea-Săcelu”, a mai spus Delia Brâncuşi. 

Se măreşte limita de viteză

Luând în calcul această statistică realizată la nivelul judeţului Gorj în primele opt luni ale anului, şefii poliţiei se gândesc la mărirea limitei de viteză pe anumite tronsoane ale celor două drumuri naţionale, DN 66 şi DN 67. ”Pe DN67 Rovinari - Filiaşi, am ridicat limita de viteză de la 50 de kilometri la 70 de kilometri, acolo unde ne permite traficul, pentru că din nefericire în Gorj drumurile naţionale trec prin localităţi şi sunt şcoli, cum e la Bâlteni şi Plopşoru, unde trebuie să menţinem limita de 50 de kilometri la oră. Luăm în calcul creşterea limitei de viteză şi pe DN 67, pe tronsonul Târgu Jiu-Polovragi”, a declarat Dumitru Tatomir, comandat SPR Gorj.

DRUMURI PERICULOASE

DN  67 Drobeta Tr. Severin - Tg.Jiu – Horezu - var. Sud Rimnicu Vilcea (13 accidente, 8 morţi, 9 răniţi grav);

DN 66 Filiaşi-Tirgu Jiu-Petrosani-Hateg-Simeria (9 accidente, 4 morţi, 6 răniţi grav);

DN 67D Târgu Jiu - Baia de Arama – Băile Herculane (4 accidente, 1 mort, 3 răniţi grav);

DJ 661 Ţânţăreni-Tg. Cărbuneşti-Crasna (4 accidente, 1 mort, 4 rănit grav);

DJ 673A Trestioara-Mătăsari-Cîlnic- (3 accidente, 1 mort, 2 răniţi grav);

DJ 675B (2 accidente, 2 morţi, 2 răniţi grav);

Vizualizări: 220

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: