A dat CEO în judecată: De 5 ani nu mi-au plătit tratamentul

Mihai Nanu, sudor la Cariera Rovinari Est, a dat în judecată compania energetică. Minerul încearcă să obţină pe calea instanţei circa 5.000 de euro, bani care, spune Nanu, reprezintă contravaloarea tratamentelor de care compania l-a privat în ultimii ani.

Sudorul a explicat că suferă de discopatie lombară, boală pe care ar fi căpătat-o la serviciu. „De 5 ani nu mi-au mai plătit tratamentul. Discopatia lombară este o boală legată de profesie la sudori. Din cauza poziţiei incomode, stai în mocirlă în carieră, în cizme de cauciuc. Obligaţia angajatorului este să plătească tratamentul până la epuizarea bolii. Asta înseamnă bilet gratuit pe timp de vară sau pe timp de iarnă. În ultimii ani am mers la Mangalia, cât s-a dat. Pot să merg pe timp de iarnă şi la Felix, dar fiind băi de apă caldă nu merge să te întorci în carieră, să munceşti pe ploaie, prin vânt. Nu e o sumă mare în comparaţie cu cât cheltuie ei. Colegilor le este frică, mie nu îmi e frică de ei. Atâta timp cât Boza merge de două ori pe lună la Bruxelles în vacanţă, la plimbare, şi nu aduce niciun beneficiu companiei, de ce n-aş merge şi eu la tratament o dată pe an, că e obligaţia lor”, a declarat Mihai Nanu.

Angajatul CE Oltenia a fost diagnosticat cu discopatie lombară în urmă cu 18 ani şi spune că boala s-a agravat din cauza faptului că nu s-a tratat corespunzător în ultimii ani. Sudorul are 48 de ani, din care 30 i-a petrecut în carieră.

Acţiunea împotriva CE Oltenia a fost înregistrată la Tribunalul Gorj, dar magistraţii nu au stabilit până acum un termen de judecată.

Vizualizări: 2,388

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: