Şefii CE Oltenia, întâlnire cu sindicatele. Ce se dezbate!

Administraţia Complexului Energetic Oltenia se va pune la aceeaşi masă cu sindicatele pentru a discuta despre tichetele cadou pentru Sfânta Varvara, programul de lucru pentru lunile de iarnă şi despre ajutoarele solicitate de minerii şi energeticienii bolnavi.

Întâlnirea va avea loc în această săptămână. Ion Ruşeţ, consilierului directorului Sorin Boza, a explicat care sunt principalele puncte ale ordinii de zi: „Avem în program o comisie mixtă împreună cu sindicatele. Va avea loc în această săptămână. Vom discuta, în special, despre ajutoarele solicitate de colegii noştri aflaţi în suferinţă. Vom discuta şi despre acordarea tichetelor cadou cu ocazia zilei Sfintei Varvara, să vedem în ce perioadă se vor acorda tichetele cadou ţinând cont că va pica marţi şi următoarea zi lucrătoare este 3 decembrie”.

În cadrul aceleiaşi şedinţe va fi creionat şi programul de lucru pentru perioada rece, a mai explicat Ion Ruşeţ: „După această şedinţă, Directoratul va lua şi o decizie, după discuţiile cu sindicatele, în privinţa programului pentru lunile decembrie şi ianuarie. Discutăm despre 1, 2 ianuarie, 24 ianuarie, câteva chestiuni pe care le vor soluţiona administraţia şi colegii de la sindicate”.

De luni bune se lucrează la foc automat atât în carierele miniere, cât şi în termocentrale. „Pe zona minieră, lucrăm la un program de şapte zile la extragerea lignitului. Există un program de şase, şapte zile pe săptămână, de asemenea, la anumite subunităţi legat de livrarea la termocentrale a cărbunelui. Fie că discutăm de 30 noiembrie, Ziua Sfântului Andrei, fie că discutăm de Ziua Naţională sau Crăciunul ori Revelionul, energeticienii şi minerii vor fi la datorie. În ceea ce priveşte personalul TESA, există o preocupare ca în perioada dintre Crăciun şi Anul Nou să fie o vacanţă de trei sau patru zile. Este prematur să ne pronunţăm în momentul de faţă. În ceea ce priveşte programarea concediilor de odihnă, să ştiţi s-a avut în vedere ca personalul TESA, în această perioadă, să beneficieze de concediu colectiv programat”, a anunţat Ion Ruşeţ, şeful Departamentului de Relaţii de Muncă din cadrul Complexului Energetic Oltenia.

Vizualizări: 1,725

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: