A demarat recepţia lucrărilor de la stadion

Recepţia stadionului din Târgu Jiu se realizează la termenul anunţat de primarul Marcel Romanescu. Programată pentru finalul acestei luni, recepţia stadionului Municipal din Târgu Jiu a fost demarată marţi, iar în prima fază au loc instruiri cu personalul care va prelua stadionul în administrare, pentru a cunoaşte modul de funcţionare al aparaturii.

Cu o zi înainte de termenul anunţat iniţial, 26 iunie, a demarat acţiunea de recepţie a stadionului din Târgu Jiu. Instalaţia de sonorizare, instalaţiile de protecţie contra incendiilor şi cea de avertizare, tabela electronică şi toate celelalte instalaţii au fost testate din nou luni şi marţi. Începând de marţi au loc şedinţe comune ale reprezentanţilor constructorilor, ACI Cluj şi CON-A Sibiu cu reprezentanţii Direcţiei de Patrimoniu, pentru a pregăti preluarea stadionului în administrarea acestei direcţii din cadrul primăriei.

În cursul ultimelor luni autoritățile au avut întâlniri cu reprezentanții FRF și LPF pentru a vedea care sunt criteriile necesare pentru a omologa stadionul la nivelul 4 de clasificare, din punct de vedere al cerințelor UEFA, astfel încât să poată fi disputată, aici, chiar și o semifinală de cupă europeană. „Noi am comunicat permanent atât cu investitorul, cât şi cu constructorul, pentru a ne corela toate acţiunile în vederea bunei desfăşurări a recepţiei şi pentru realizarea sarcinilor ce revin UAT Târgu Jiu. De asemenea, au fost invitaţi reprezentanţii FRF şi LPF pentru a purta discuţii prealabile în ceea ce priveşte condiţiile de omologare, astfel încât stadionul să poată fi omologat la nivelul patru de clasificare din punct de vedere al cerinţelor UEFA. Se vor putea astfel disputa aici şi meciuri internaţionale până la nivelul de semifinale inclusiv”, a precizat directorul de Investiţii din cadrul primăriei.  

Luna trecută a avut loc întâlnirea cu reprezentanţii celor două foruri fotbalistice naţionale, iar această întâlnire a fost benefică, pentru că s-a putut discuta din timp cu reprezentanţii celor două entităţi sportive, dar şi cu cei ai autorităţilor locale implicate, ISU şi Jandarmeria. Toate observaţiile care au fost făcute de către reprezentanţii acestor autorităţi au putut astfel să fie remediate de către constructor în timp util, astfel încât la data recepţiei toate aceste probleme să fie rezolvate.

Conform directorului de Investiții din cadrul primăriei municipiului Târgu Jiu, Raul Chiriac, termenul limită al contractului de execuție este data 30 iunie: „Lucrările de la stadion sunt finanţate prin CNI care a comunicat, prin contractul de execuţie, că termenul limită pentru finalizarea lucrărilor este data de 30 iunie”.

După definitivarea acţiunii de preluare de către municipalitate a obiectivului, acesta va putea fi omologat la nivelul de clasificare la care a fost proiectat.

Galerie foto




Vizualizări: 1,181

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: