Pustai şi Pîrvulescu fac din nou echipă, la Călăraşi

Cristi Pustai şi Eugen Pîrvulescu au ales să lucreze din nou împreună, dar nu la Pandurii, ci la Dunărea Călăraşi. Cei doi, antrenor şi preşedinte executiv, au lucrat pentru prima dată împreună la Pandurii, în 2013, atunci când echipa din Târgu Jiu a realizat cea mai mare performanţă din istoria clubului, accederea în grupele Europa League.

Cartea de vizită pe care o are antrenorul Cristi Pustai dar şi faptul că a lucrat foarte bine la Târgu Jiu cu Eugen Pîrvulescu, ca preşedinte executiv, a făcut ca acest cuplu, antrenor – preşedinte executiv, să se refacă pentru un nou proiect, la Dunărea Călăraşi. Pentru a fi numit antrenor principal la Dunărea Călăraşi, Cristi Pustai a părăsit postul de director tehnic la Gaz Metan Mediaş, un post confortabil în Liga 1, şi a ales să revină pe teren şi să lupte pentru un obiectiv de promovare din Liga 2. Dunărea a anunţat oficial, duminică, numirea lui Cristi Pustai în funcţia de antrenor principal, fostul director tehnic de la Gaz Metan Mediaş semnând un contract valabil pe două sezoane. Formaţia care a retrogradat la finalul sezonului trecut în Liga 2, a anunţat că se va baza din sezonul următor şi pe Eugen Pîrvulescu, care va ocupa funcţia de preşedinte executiv, anunţul fiind făcut de preşedintele Consiliului Judeţean, care finanţează echipa din Călăraşi. „Mă bucur că domnul Cristi Pustai a ales să devină antrenorul echipei noastre. Experienţa şi profesionalismul de care a dat dovadă la toate echipele pe care le-a pregătit, sunt sigur că vor fi de bun augur pentru noi. Obiectivul este promovarea şi se anunţă o competiţie extrem de dură. Dunărea va miza şi pe expertiza domnului Eugen Pîrvulescu care va ocupa funcţia de preşedinte executiv. Domnul Pîrvulescu se va ocupa în paralel şi cu dezvoltarea proiectului Academia de Fotbal Dunărea pe care l-am demarat încă din primăvara acestui an” a declarat Vasile Iliuţă, preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi, principalul finanţator al clubului Dunărea.

În ceea ce îl priveşte pe fostul preşedinte executiv al pandurilor, Eugen Pîrvulescu, acesta a renunţat în urmă cu o săptămână la un post de director al CSM Mediaş pentru a semna cu Academica Clinceni, acolo unde evolua şi fiul său. Pîrvulescu tocmai fusese numit la Academica Clinceni dar a ales Dunărea  Călăraşi. Foarte interesant este faptul că Dunărea Călăraşi şi Academica Clinceni ar putea face rocada între Liga 2 şi Liga 1, dacă FRF le va interzice ilfovenilor să evolueze în Liga 1 din cauza implicării lui Gigi Becali la echipa din Clinceni. Comisia de Disciplină şi Etică a FRF va decide pe 26 iunie dacă Academica Clinceni poate evolua în Liga 1. O decizie nefavorabilă celor de la Clinceni ar face ca Dunărea să rămână în prima ligă.

Vizualizări: 472

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: