Gilortul a promovat după 14 ani în Liga 3

Gilortul Târgu Cărbunești a reuşit să promoveze după meciul retur al barajului pentru accederea în Liga 3. Gorjenii s-au impus cu scorul de 3-0 în meciul de sâmbătă cu CS Strehaia, sărbătorind apoi promovarea pe teren, alături de suporteri.

Stadionul „Cristinel Răducan” din Cărbuneşti a fost din nou martor al unei promovări a echipei locale Gilortul. Peste 1200 de spectatori au luat cu asalt tribunele stadionului pentru a fi martori la promovarea echipei lor. Învingând cu 3-0 în acest meci retur, după ce pierduse în tur, scor 2-1 pentru CS Strehaia, Gilortul reușește promovarea în Liga 3, după ce ultima dată evoluase în al treilea eșalon în sezonul 2005 – 2006. Echipa din Cărbuneşti a dorit şi anii trecuţi revenirea în eşalonul trei având trei încercări nereușite în 2014, 2015 și 2016.

Gilortul a dominat meciul pe toată durata acestuia, scorul fiind deschis de Meliţă cu un şut de la marginea careului după o lovitură de colţ executată de Cocioabă de pe dreapta. Fostul pandur Popete şi-a trecut şi el numele pe lista marcatorilor înscriind după ce Codin a executat o lovitură liberă de pe stânga peste întreaga defensivă a oaspeților. Scorul final a fost stabilit de Almăjanu după un un-doi cu Mihăescu în urma loviturii libere executate de Cocioabă.

Cei de la Cărbuneşti şi-au felicitat şi adversarii dar şi pe suporterii acestora veniţi în număr foarte mare la Târgu Cărbuneşti: „Mulțumim oficialilor CS Strehaia pentru ospitalitatea cu care ne-au primit pe propria arenă. Felicitări suporterilor acestei echipe care au crezut în favoriții lor și au venit în număr mare la Cărbunești pentru a-i susține. Din păcate, o singură echipă trebuia să meargă mai departe. Felicitări CS Strehaia și mult succes în sezonul următor!”

Gilortul este de acum oficial în Liga 3, urmând ca jucătorii de la Cărbuneşti să înceapă deja pregătirea pentru noul sezon care va începe în luna august.  

Gilortul Cărbuneşti – CS Strehaia 3-0

Stadion „Cristinel Răducan”, Spectatori: 1200.

Au marcat: Meliță (55’), Popete (61’) și Almăjanu (90’).

Gilortul: Novabilschi – Buzurin, Dolcescu, Dăianu (90’+2 Manole), Cocioabă – Almăjanu, Cîrstoiu, Avrămescu (cpt.), Dumitru (46’ Popete) – Codin, Meliță (84’ Mihăilescu). Rezerve neutilizate: Velișcoiu și Grosu. Antrenor: Octavian Iordache.

CS Strehaia: Noană – Mocîrcioiu, Gomoi, Tiribentea, Șotea – Simulescu, Mătușoiu (cpt.), Topală, Balaci – Pontu, Enea. Rezerve: Dinicică, Istodor, Vîrșog, Tița și Ibinceanu. Antrenor: Mircea Danciu.

Șuturi la poartă: 9-5. Șuturi pe poartă: 9-1. Cornere: 10-1.

Cartonașe galbene: Dumitru, Meliță, Avrămescu, Codin/Șotea, Mătușoiu, Tiribentea, Gomoi. Cartonaș roșu: Avrămescu.

Au arbitrat: Cătălin Buși (Râmnicu Vâlcea, VL), ajutat la cele două linii de Lucian Tănase (Pitești, AG) și Răzvan-Claudiu Tudor (Craiova, DJ). Observator de arbitri – Aron Huzu (Sibiu, SB). Observator de joc – Teodor Biriș (Hunedoara, HD).

Galerie foto



Vizualizări: 800

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: