A donat bustul lui Dincă Schileru

Autoritățile locale din comuna Schela au primit o donație mult dorită de primarul din localitate. Este vorba de bustul lui Dincă Schileru pe care primarul a vrut încă de la începutul mandatului să-l achiziționeze și consilierii locali s-au opus. Bustul va fi inaugurat la începutul acestui an școlar.

Donația a venit din partea unui angajat al Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj și a fost pusă în holul Școlii Gimnaziale din Sâmbotin.

”Ne-a fost donat bustul lui Dincă Schileru de către domnul Teodor Dădălău și îi mulțumim pentru acest lucru. Eu personal am vrut să-l achiziționez încă de la începutul mandatului de primar pentru că mi se părea normal ca bustu lui Dincă Schileru să fie aici în comuna lui natală, numai că nu s-a putut pentru că s-au opus consilierii locali. Nici nu era o averea, costa undeva la 10.000 de lei când m-am interesat eu, dar din fericire ne-a fost donat. L-am așezat în holul școlii și o să-l inaugurăm la începutul acestui an școlar. Aș vrea să-i fac un piedestal și să îl punem în fața școlii ca să-l vadă toată lumea", a precizat primarul din Schela, Gabriel Deteșan.

Edilul vrea ca pe viitor Școala Gimnazială Sâmbotin să poarte numele ”Dincă Schileru”.

Vizualizări: 4,081

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: