A fost creat precedentul! Spitalul de la Sadu are şanse să fie redeschis!

Spitalul de la Bumbeşti-Jiu are şanse să fie deschis. Primarul din localitatea a dat in judecată Guvernul României pentru a reveni la decizia luată în urmă cu un an, când spitalul a fost închis. În ţară şi alţi primarii au făcut aceleaşi demersuri, iar magistraţii Curţii de Apel Braşov au suspendat ordinul Ministrului Sănătăţii care prevedea închiderea unităţii spitaliceşti din Codlea, iar spitalul ar putea fi redeschis. Cu acest precedent creat, primarul de la Bumbeşti-Jiu are mari speranţe că va reuşi să redeschidă unitatea spitalicească.

Chiar dacă aici funcţionează de puţin timp un centru de permanenţă, primarul nu a renunţat la ideea de a redeschide spitalul. „Noi am investit foarte mulţi bani în reabilitarea spitalului dar şi în dotarea cu aparatură medicală. Chiar cu câteva luni înainte ca Ministerul Sănătăţii să închidă spitalul, noi am terminat lucrările de reabilitare. Nu excludem un parteneriat public privat, dar luând în considerare faptul că s-a creat un precedent în ţară, că magistraţii au suspendat decizia Ministerului Sănătăţii de închidere a unui spital, avem speranţe că şi în cazul nostru se va întâmpla la fel”, a declarat primarul Constantin Bobaru.

Nu numai administraţia publică locală vrea ca spitalul să-şi deschidă porţile ci şi cetăţenii. ”Noi vrem să se deschidă spitalul că acum suntem nevoiţi să mergem la alte spitale, iar înainte veneau alţii aici la noi”, spune un locuitor.

Vizualizări: 140

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: