Un medic de la spitalul din Târgu Mureş, gorjeanul anului 2011

Consiliul Judeţean Gorj a acordat titlul de Gorjeanul Anului 2011 medicului  chirurg Constantin Copotoiu, de la Spitalul Clinic Judeţean Târgu Mureş. Constantin Copotoiu are 64 de ani şi s-a născut în comuna Băleşti.

Constantin Copotoiu, renumitul medic chirurg de la Spitalul Clinic Judeţean Târgu Mureş, a fost desemnat vineri, în şedinţa Consiliului Judeţean, ca fiind Gorjeanul Anului 2011. Constantin Copotoiu s-a născut la data de 29 mai 1948 în comuna Băleşti. Acesta a fost şef al Clinicii Chirurgie I, preşedinte al Consiliului de Administraţie al unităţii spitaliceşti, vicepreşedinte al Colegiului Judeţean al Medicilor Mureş, prodecan şi apoi rector al Facultăţii de Medicină din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş. Doctorul Constantin Copotoiu este deja un mit pentru bolnavii săi şi pentru apropiaţii acestora. Printre gorjeni, faima chirurgului de elită este dublată şi de bunătatea şi înţelegerea gorjeanului oricând bucuros să-şi ajute con-judeţenii”, a declarat Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj. Medicul chirurg a fost felicitat atât de şefii judeţului, cât şi de primarul comunei Băleşti. “Mă voi strădui ca niciodată să nu vă fie jenă să păşiţi în comuna Băleşti”, a menţionat Aristică Paicu, primarul comunei Băleşti.

Emoţii mai mari decât la o operaţie

Prezent la eveniment, Constantin Copotoiu, s-a arătat extrem de emoţionat de distincţia acordată. “La nici o intervenţie chirurgicală nu am avut atâta emoţie ca acum. Niciodată nu-mi planific un discurs, întotdeauna spun ceea ce îmi dictează sufletul. Nu ştiu dacă într-adevăr merit această onoare pentru că peste tot în România sunt gorjeni deosebiţi. Chiar dacă despre chirurgi se spune că ei au sânge rece, vă asigur că au o căldură deosebită faţă de bolnavi. Orice bolnav din Gorj se va îndrepta spre vreo secţie a spitalului din Târgu Mureş întotdeauna va fi tratat în mod special, indiferent că va purta papion, cravată sau blugi”, a declarat Constantin Copotoiu. Acesta a mai precizat că pentru el comuna natală nu poate fi comparată cu nici o altă localitate din lume. “Pentru mine cea mai frumoasă localitate din lume va rămâne comuna Băleşti. Acolo am cei mai pitoreşti prieteni, acolo este paradisul copilăriei mele. Deşi vin mai rar în Gorj, întotdeauna voi veni cu drag”, a menţionat Constantin Copotoiu.

PREMIU

Constantin Copotoiu a primit un premiu în valoare de 1.076 lei brut, o diplomă, un trofeu şi o medalie jubiliară. În anul 2007 şi autorităţile publice ale oraşului care l-a adoptat i-au atribuit Titlul de Cetăţean de Onoare al Municipiului Târgu Mureş.  

Vizualizări: 236

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: