Pe o stradă din Târgu Jiu întâi se toarnă asfalt şi apoi se bagă conducta de apă

Oamenii care locuiesc în apropierea societății Avicola au o mare problemă cu apa. Pe strada Mărgăritarului din Târgu Jiu întâi se toarnă asfaltul,iar apoi se bagă conducta de alimentare cu apă.Pentru o parte a locuitorilor soluția e simplă,în timp ce locuitorii de pe partea opusă spun lucrările nu au fost făcute deloc cu cap,în condițiile în care va trebui spart asfaltul se poată și ei racorda.Oamenii sunt nevoiți   care apă din oraș,având în vedere apa de la fântână nu e potabilă.

Pe o parte se asfaltează și pe alta se bagă conducta de alimentare cu apă. Se întâmplă pe strada Mărgăritarului din Târgu Jiu, unde oamenii sunt nemulțumiți de lucrarea făcută, având în vedere că asfaltul proaspăt turnat va trebui în scurt timp spart. ”Cărăm apă din oraș pentru că este infectă din cauza fermei de păsări. Este o apă infectă pe care nu o putem bea, nu putem spăla cu ea, nu e bună de mâncare, de nimic. Nu avem canalizare, nu avem apă, nu avem condiții de trai. Acum se sapă la conducte, dar nu știu cum se sapă. Îi întrebăm și noi pe cei de aici cum ne legăm la rețeaua cu apă. Totodată se și asfaltează. Spargem asfaltul pentru a avea și noi apă, cum facem- Vin șanțuri, dar cum- Pe o parte se asfaltează, iar pe alta se sparge. Ne trebuie și nouă apă să dăm la copii. Se lucrează total anapoda. Se lucrează pe o parte și se sparge pe alta”, spune doamna Duței. Locuitorii spun că aceste lucrări numai în România s-ar putea face. ”De trei ani de zile ne rugăm la primar să ne bage apă. Noi luăm apă din Târgu Jiu cu sticlele, nu avem apă potabilă. Ca să se racordeze oamenii de peste stradă trebuie să spargă strada. Înainte de a turna asfaltul trebuia să tragă apă la fiecare”, afirmă Alexandru Blideanu.

Două lucruri deodată

Nici inginerii care supraveghează lucrările efectuate în paralel nu prea știu cum stă treaba. ”Noi ne ocupăm de covorul asfaltic pe strada Mărgăritarului. Sunt fel de fel de soluții tehnice, nu știu ce dispun dumnealor”, spune unul dintre ingineri. Marius Ionescu, inginerul tehnic al Primăriei Târgu Jiu, susține că există o soluție pentru a nu fi spart asfaltul. ”Sunt două programe care se desfășoară în municipiul Târgu Jiu referitor la partea de infrastructură. Pe strada Mărgăritarului, pe unul din pachete este prevăzută partea de reabilitare a drumului, iar în paralel cu această lucrare se lucrează la introducerea conductei de apă pentru că în acea zonă nu există rețea de apă decât până undeva la jumătatea străzii. Se introduce conducta nouă de apă, urmând ca prin subtraversări să se facă partea de racordare la cetățeni. Cei care vor dori să se racordeze nu vor trebui să spargă asfaltul pentru că în documentație este prevăzută subtraversare la anumite distanțe astfel încât să se racordeze fiecare gospodărie individuală pe partea opusă conductei în sistemul piepten”, explică Marius Ionescu. Lucrările au început în această primăvară, iar până la finele lunii aprilie se va finaliza partea de racordare cu apă, urmând ca partea de asfaltare rigole să își urmeze cursul conform programului.

DECLARAȚIE

”Conducta se bagă, dar când ne dă drumul la apă- Eu stau aici de șapte ani. Se lucrează ca în România. Asta spune totul. Oamenii lucrează, de ce să spun, că s-au mișcat foarte repede. Cred că în două zile au turnat cam doi kilometri de asfalt. Se mișcă repede, dar conducerea nu se mișcă”, mai spune o localnică.

Vizualizări: 210

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: