Poliţia şi-a tras buletin! De Scoarţa!

O cheamă Poliţia şi nu răspunde la 112, ci doar la strigătele soţului, copiilor şi vecinilor! O femeie de aproape 60 de ani din Scoarţa trăieşte cu acest nume inedit de când se ştie, deşi recunoaşte că de cele mai multe ori îi vine greu să spună că aşa se numeşte oficial, în actele de identitate.

Poliţia Bârcină a fost născută în puşcărie, în 1955 şi, deşi atunci Miliţia era la putere, mama ei nu a ezitat să îi dea un nume care lasă cu gura căscată pe oricine îl pronunţă chiar şi azi. „Eram la puşcărie, nu eram vinovată, dar m-au băgat acolo gravidă, pentru două luni. Am născut şi m-au întrebat ce nume să-i dau la fată. Ca să le fac în ciudă la miliţieni le-am spus că Poliţia şi ei aşa au scris. Nu m-a întrebat nimeni nimic altceva. Acum toţi o strigăm aşa. Poliţia în sus, Poliţia în jos!”, spune mama Poliţiei.

Poliţia a avut probleme în vamă

Femeia este de etnie romă şi spune că, pe lângă culoarea pielii, un nume ca cel pus de mama sa îi mai trebuia ca să aibă belele cu poliţiştii din ziua de azi. După Revoluţie, când lucra pe un şantier, a făcut chiar cunoştinţă cu forţa oamenilor legii, supăraţi că sunt luaţi „la mişto”, atunci când au întrebat-o pe Poliţia cum o cheamă. „Lucram pe la Cărbuneşti şi ne-am dus la un bar vreo cinci femei. Au venit nişte poliţişti şi ne-au întrebat pe toate cum ne cheamă. Eu când am spus că Poliţia nu m-au crezut. M-au luat la secţie, m-au bătut acolo că de ce fac eu mişto de ei. Spusesem doar cum mă cheamă. Aşa a păţit şi băiatul meu, a luat una de la un poliţai doar că l-a întrebat al cui este, iar el a spus că al Poliţiei. Nu vă mai spun că am fost în Italia şi se uitau la Vamă sa vadă dacă buletinul meu e fals. Le-am explicat că aşa mă cheamă şi m-au crezut până la urmă, dar a fost mai greu. Bine că au şi râs, dar nu le venea să creadă”, povesteşte Poliţia.

Vecinii: La noi Poliţia vine imediat

Cei mai fericiţi că o cunosc pe Poliţia în persoană sunt vecinii acesteia. Oamenii spun că nu au nevoie de telefon la 112 pentru a chema Poliţia pentru că e suficient să strige peste gard. „Cum să dăm telefon la 112. Păi Poliţia noastră ce face? Strigăm peste gard şi imediat e prezentă. Vine repede de tot, cred că e cea mai rapidă Poliţie”, ne-a spus unul dintre vecini.

Femeia are copii şi la niciunul nu a pus astfel de nume. A folosit nume cât se poate de normale, nedorind ca urmaşii ei să treacă prin păţaniile sale. Recunoaşte că i-a trecut prin cap să îşi schimbe numele, dar procedurile i s-au părut prea complicate, preferând ca până la sfârşitul zilelor să fie cunoscută ca românca botezată Poliţia.

Vizualizări: 1,527

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: