A fost miner, apoi balerin. Mărturiile unui actor gorjean!

Toma Cuzin, actorul care îl interpretrează pe Firicel în serialul-fenomen de la Pro TV, Las Fierbinţi, anunţă că reia festivalul lansat în zona natală şi întrerupt de pandemie. Explică şi de ce: neajunsurile din prima parte a vieţii l-au determinat să fie mereu recunoscător pentru succesul de astăzi.

„Firicel sunt eu, acum 30 de ani, fără cultură”, a declarat el, pentru Digi24.

„Dacă eu am intrat într-o facultate, deşi destul de mare şi agramat, şi am făcut performanţă într-un domeniu în care forma de expresie este limbajul articulat, eu cred că orice copil care merge pe picioarele lui singur, aude şi vorbeşte poate să facă mai mult de atât”, a mai spus Toma Cuzin, pentru aceeaşi sursă.

„Astăzi tinerii au posibilitatea să-şi aleagă un domeniu mult mai devreme. Eu am căutat mult şi mi-a lipsit cultura. Şi atunci când am dat de cultură mi-am dat seama că este cel mai inportant lucru pentru mine, personal”, a completat el.

Festivalul Film în Sat va avea loc în perioada 1-6 august în localitatea Peştişani, locul natal al lui Brâncuşi, şi doreşte să aducă locuitorilor din mediul rural cultura şi arta contemporană mai aproape.

Organizat de Asociaţia Culturală „Cuzin Toma – Dacă eu pot, poţi şi tu”, festivalul Film în Sat este un eveniment cu acces liber şi oferă participanţilor oportunitatea de a se întâlni cu actori şi cu regizori, artişti plastici şi muzicieni.

Toma Cuzin: „Peştişani este locul în care-mi sunt rădăcinile şi locul în care am crescut, în care m-am dezvoltat ca om şi individ în societate. Faţă de anul precedent, vom avea şi mai multe activităţi cultural-artistice gratuite pentru toţi participanţii!”

Actorul Toma Cuzin a povestit în cel mai recent interviu, acordat pentru emisiunea Scena deschisă de la Digi24, că plecat de acasă la doar 11 ani, apoi şi-a câştigat existenţa muncind pe şantiere, după care a fost miner şi la 18 ani s-a transferat, ca balerin, la un ansamblu local, notează Pagina de Media.

Galerie foto


Vizualizări: 2,549

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vedete:

Citește și: