A furat banii ascunşi de un bătrân în borcanul din conductă

Poliţiştii din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Mătăsari au identificat şi reţinut suspectul unei infracţiuni de furt din locuinţă. În baza probatoriului administrat, instanţa de judecată a emis împotriva suspectului mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 25 de zile.

În dimineaţa zilei de 11 mai a.c., în jurul orelor 10:15, poliţiştii Secţiei 4 Poliţie Rurală Mătăsari au fost sesizaţi de către G.V., în vârstă de 75 ani, din comuna Borăscu, judeţul Gorj, despre faptul că în perioada aprilie 2012 – 11 mai 2012, persoane necunoscute i-au sustras suma de 10.900 lei, pe care o ţinea ascunsă într-o conductă metalică fixată în temelia casei.

Urmare a activităţilor de cercetare şi investigaţiilor efectuate, poliţiştii au stabilit că suspect de comiterea furtului este I.D., de 28 ani, din aceeaşi localitate. S-a stabilit că suspectul, în data de 30 aprilie 2012, aflându-se la muncă în gospodăria părţii vătămate, a observat în interiorul acelei ţevi, la capătul exterior, două borcane din sticlă în care G.V. îşi ţinea banii. Profitând de neatenţia victimei, suspectul a sustras suma de 10.900 de lei, pe care, ulterior, i-a cheltuit în scop personal.

La câteva ore de la sesizare, poliţiştii l-au depistat pe suspect şi l-au condus la sediul secţiei de poliţie pentru audieri. Pe parcursul anchetei, s-a reuşit recuperarea sumei de aproximativ 2.200 de lei, aceasta fiind restituită părţii vătămate.

Suspectul a fost prezentat cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea infracţiunii de furt, Parchetului, respectiv Judecătoriei Motru.

Instanţa de judecată a emis pe numele suspectului I.D., mandat de arestare preventivă pentru  o perioadă de 25 zile, acesta fiind introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Gorj.

Poliţiştii continuă cercetările în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a suspectului şi recuperării prejudiciului.

Biroul de presă al IPJ Gorj

Vizualizări: 146

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: