De când cu politica, Mihai Prunariu ratează partidele de bridge cu prietenii

Mihai Prunariu, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal, a fost pasionat de sport încă din copilărie. Cu toate acestea a urmat cursurile Universităţii Tehnice Petroşani la îndemnul părinţilor săi. Deşi a fost arbitru de fotbal şi a condus trei delegaţii ale Românei, două în calitate de adjunct şi una în calitate de şef, Mihai Prunariu spune că a absolvit Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport doar pentru a-i arăta prefectului Liviu Andrei că poate. Prunariu este mândru de cele două fiice şi aşteaptă cu nerăbdare ziua de vineri, când joacă bridge.

Mihai Prunariu, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal Gorj, se consideră un om împlinit atât pe plan familial cât şi profesional. Este căsătorit de 18 ani cu Gabriela Lucia, inginer de profesie. Cea mai mare realizare pentru el sunt cele două fiice: Ioana Cristina, în vârstă de 17 ani, elevă la Liceul de Arte Plastice, şi Ana-Maria, în vârstă de 15 ani, elevă la Colegiul Naţional “Tudor Vladimirescu”. “Fiica mea cea mică a reprezentat judeţul la Olimpiada Naţională de Şah şi a venit cu foarte multe trofee. Fata cea mare a scos primul său volum de poezii, intitulat “Vis de copil” la vârsta de la 10 ani şi îşi pregăteşte a doua carte. Anul trecut a pictat împreună cu un grup de copii saloanele de pediatrie ale Spitalului Judeţean Târgu Jiu”, a declarat Mihai Prunariu.

Inginer şi profesor de sport

Preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal Gorj a fost pasionat de sport încă din copilărie, însă la îndemnul părinţilor săi a îmbrăţişat meseria de inginer. “În copilărie jucam fotbal, însă tatăl meu mi-a spus să las sportul şi să pun mâna pe carte. Şahul reprezenta o altă pasiune a mea pe care de altfel mi-a moştenit-o fetiţa cea mică. Încă din anii studenţiei am învăţat să joc bridge. Îmi făcuse un obicei din asta. În fiecare zi de vineri împreună cu un grup de prieteni făceam câte o partidă de bridge. De când cu politica, în ultima lună, am cam lipsit”, a precizat Mihai Prunariu. Deşi a atins apogeul carierei sportive conducând trei delegaţii ale României, în Elveţia, Grecia şi Turcia, în 2007-2008,  preşedintele AJF Gorj spune că a absolvit Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport “Alexandru Cuza” din Iaşi doar pentru a face în ambiţia lui Liviu Andrei, prefectul judeţului Gorj. “Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport a fost ca un moft pentru mine. La un moment dat, actualul prefect Liviu Andrei mi-a spus că nu ştie ce caută un inginer la sport. I-am replicat că şi eu mă pot face profesor de tumbe ca el, însă el inginer ca mine niciodată. După ce am absolvit facultatea, i-am arătat diploma şi mi-a spus că a glumit, la vremea respectivă”, a precizat Prunariu.

POLITICĂ

Mihai Prunariu este la conducerea PP-DD Gorj de aproximativ două luni. “Am intrat în politică din dorinţa de a schimba ceva. Consider că şi politica este asemănătoare sportului adică o competiţie cu fair-play, cu sportivitate şi unde după terminarea întrecerii trebuie să ne dăm mâna”, a declarat Mihai Prunariu.

PLANURI

Mihai Prunariu îşi doreşte să se întoarcă la Clubul Sportiv “Pandurii” şi să reuşească în viaţa politică. “Din punct de vedere profesional, îmi doresc să mă întorc la Clubul Sportiv “Pandurii” pe care l-am condus 12 ani, în acest sens deţinând o hotărâre definitivă şi irevocabilă pe care nu o pot pune în aplicare. Din punct de vedere politic, sper ca PP-DD, construcţia începută la Gorj cu oameni extraordinari, să obţină rezultate bune. Pe plan familial, vreau să fim sănătoşi, iar fetele să-şi realizeze visele şi să termine Facultatea de Arhitectură, respectiv Facultatea de Medicină”, a precizat preşedintele PP-DD Gorj.

Vizualizări: 178

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: