Simion Băluță antrenează peste 100 de copii la karate

Simion Băluță este antrenorul care îi învață pe copiii din Țicleni, Târgu Cărbunești și Bâlteni tehnici de karate. El însuși mare karatist și deținător al centurii negre cu cinci Dan, Simion Băluță a obținut cu elevii săi performanțe impresionate la toate campionatele europene și chiar mondiale. Cea mai recentă competiție a avut loc la Alba Iulia unde au participat peste 250 de sportivi din România, Olanda, Belgia, Serbia, Bosnia Herțegovina și unde clubul Petrofac Karate Țicleni a ocupat locul I.

Sensei Simion Băluță antrenează copiii încă din anul 1992 când a absolvit Colegiul de Antrenori, anterior fiind instructor de karate. Paralel cu activitatea de antrenor, Simion Băluță a participat chiar el la competiții nu de puține ori fiind apreciat pentru tehnicile dobândite în karate. Acum are 48 de ani și se dedică exclusiv antrenamentului și arbitrajului. ”Am concurat până la vârsta de 36 de ani, acum sunt director tehnic în IMAF România, sunt președintele Comisiei de Arbitraj și arbitru internațional la campionatele europene și mondiale de karate. De asemenea sunt vicepreședintele Federației Române de Karate ”Nipon Budo”, a precizat sensei Simion Băluță.

Antrenor la trei cluburi din Gorj

Simion Băluță este mai tot timpul pe drumuri. Acesta antrenează în prezent copiii de la trei cluburi din județ. Mărturisește că de la o vreme, fetele sunt tot mai pricepute la karate. ”În Gorj este un club la Bâlteni, unul la Țicleni și altul la Târgu Cărbunești. Sunt zile în care am antrenamente la toate trei cluburile dar mă bucur că pot să-i învăț pe copii acest sport. Am descoperit că fetele sunt mai tehnice decât băieții, dovadă sunt și premiile obținute”, a adăugat Simion Băluță.

COMPETIŢIE

Cea mai recentă competiție de karate la care au participat tinerii gorjeni a avut loc sâmbăta trecută la Alba Iulia. Clubul de la Țicleni a ocupat locul I. ”Am fost 270 de sportivi. Din Gorj au fost toate cele trei cluburile dar numai Clubul de la Țicleni s-a clasat pe locul I. Este vorba de un concurs preliminar campionatului mondial din 13 octombrie unde vor fi în jur de 1.000 de sportivi. Campionatul european de anul viitor va fi tot la Alba Iulia, tot în luna octombrie”, a spus Simion Băluță.

Vizualizări: 295

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: