Cântăreaţa Cristina Olteanu cântă la nunţi de la 16 ani

Interpreta de muzică populară Cristina Olteanu a pășit în lumea artistică a cântului şi jocului popular de la o vârstă foarte fragedă, fiind nelipsită de la orice serbare sau eveniment muzical. Talentul său este moştenit din familie, tatăl său fiind recunoscut drept cel mai priceput în ale cântatului cu solzul. Astăzi este un artist consacrat în muzica populară dar își mai aduce aminte și acum de zilele în care se furișa să cânte la acordeonul fratelui său.

Cristina Olteanu este astăzi una dintre cele mai căutate soliste de muzică populară pentru că face din orice nuntă sau eveniment un adevărat spectacol. Spune că un rol important în călirea ei ca artist l-a avut cântatul în restaurante. ”Cu timpul mi-am achiziționat propriile instrumente și mi-am alcătuit o formație cu care merg și cânt la nunți. Este greu pentru că vocea este foarte solicitată, memoria și atenția la fel. În ceea ce mă privește, restaurantul m-a călit pentru că am intrat în contact direct cu oamenii și astfel am putut să-mi fac un repertoriu cu cântece din toate zonele ţării, cântece pe care oamenii le cereau”, a mărturisit Cristina Olteanu.

Amintiri

Artista povesteşte cu drag momentele în care și-a descoperit pasiunea pentru muzică și instrumentele muzicale. ”Am început să cânt încă de la grădiniță și eram nelipsită de la toate serbările. Moștenesc talentul de la tatăl meu care cânta la petreceri cu solzul. Ceea ce îmi aduc foarte bine aminte e că fratele meu avea un acordeon și de fiecare dată când mă găseam singură în casă cântam și eu la el. Așa au descoperit mai târziu că știam să cânt tot ce știa să cânte și fratele meu. Au urmat apoi trei ani la Școala Populară de Artă la acordeon iar la 15 ani m-am înscris la canto popular”, a precizat interpreta Cristian Olteanu.

Cânta trei zile şi trei nopţi la nunţi

Odată înscrisă la canto popular, Cristina Olteanu s-a dedicat în întregime nunților. Și nu orice fel de nunți ci acele nunți țărănești la care petrecerea ținea trei zile și trei nopți. ”De la 16 ani am început să cânt în restaurante și la nunți, la nunți care nu se mai terminau și la care se făceau toate obiceiurile, inclusiv chematul oamenilor din sat. Așa că mă duceam cu acordeonul în spate kilometri întregi să chemăm oamenii la nuntă. Sunt după mamă din Turburea și după tată din Ostrovenii Doljului”, a mărturisit Cristina Olteanu.

CARIERĂ

Muzica nu a fost singurul talent al interpretei de muzică populară, limba și literatura română a fost printre materiile preferate.”Am fost o elevă silitoare, am fost la olimpiade naționale de limba română dar am ales să fac Liceul Economic. Am descoperit mai târziu că nu îmi place deloc contabilitatea. Dacă ar să dau timpul înapoi aș alege medicina și muzica”, a precizat Cristina Olteanu.

FAMILIE

În prezent, Cristina Olteanu este profesor titular la Palatul Copiilor. Are la rândul ei un băiat de 18 ani care a îmbrățișat fotbalul deși are ureche muzicală. ”Este o meserie cu care mă mândresc, îmi plac copiii, îmi place să descopăr acea fărâmă de talent și să o valorific”, a adăugat Cristina Olteanu.

PASIUNI

Cântăreața de muzică populară preferă să se relaxeze făcând sport sau admirând pădurea. ”Îmi place sportul, merg la fitness și în ziua de azi. Îmi place să stau liniștită, să-mi încarc bateriile cu o plimbare la țară, în natură, la soare”, a precizat Cristina Olteanu.

Vizualizări: 1,428

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: