Drum judeţean afectat de alunecări la Suseni

În satul Suseni din comuna Runcu a avut loc o alunecare de teren pe drumul judeţean ce tranzitează localitatea. Deşi o porţiune de drum judeţean este evident afectată, reprezentanţii Consiliului Judeţean Gorj spun că nu este vorba de aşa ceva. Acolo unde a avut loc alunecarea autorităţile nu fac nimic, dar la câţiva kilometri distanţă se făceau ieri „plombări”.

Din cauza precipitaţiilor căzute în ultima perioadă, o porţiune de teren de lângă drumul judeţean din Suseni a luat-o la vale. Autorităţile locale au înaintat adrese reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţe, Gărzii de Mediu şi Consiliului Judeţean Gorj pentru a verifica şi a dispune măsuri de pentru soluţionarea problemei. Comisia s-a deplasat ieri în localitate. “Am fost anunţaţi de un cetăţean din Suseni că apa, datorită debitului foarte mare, a mâncat în apropierea zidului de sprijin aferent drumului judeţean DJ672B. S-a convocat comisia Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj. Ne-am deplasat acolo, am constatat avariile pe care le-a produs pârâul Şuşiţa Seacă şi am stabilit de comun acord cu dumnealor să mai prelungească zidul de sprijin”, a spus Adi Cîmpeanu, primarul din Runcu.

Deşi este evident că acea porţiune din drumul judeţean este avariată şi există posibilitatea ca în viitor să aibă loc alte alunecări de teren, reprezentanţii Consiliului Judeţean Gorj spun că drumul nu a fost afectat, iar lucrările de întărire a zidului de sprijin le-ar reveni reprezentanţilor Apelor Române. “Drumul judeţean nu prezintă probleme în urma ploilor care au avut loc. Comisia s-a aflat la faţa locului, drumul nu este afectat, a rezultat că este afectată albia râului. Nu este nicio problemă pe segmentul de drum respectiv. Dacă nu este nicio problemă acolo, toată răspunderea acum revine Apelor Române, pentru că este afectată strict albia râului”, a precizat Oana Paloş, purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Gorj.

REABILITĂRI

În timp ce comisia pentru Situaţii de Urgenţă verifica drumul afectat de la Suseni, la Leleşti firma Consiliului Judeţean reabilita de zor altă porţiune din acelaşi drum judeţean. Conform declaraţiilor făcute de şeful de echipă care efectua lucrări la drumul judeţean ce străbate Comuna Leleşti, Consiliul Judeţean Gorj a dispus lucrări de reabilitare şi a altor drumuri judeţene din Cîlnic, Dăneşti, Godineşti şi Padeş.

Vizualizări: 207

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: