A golit un card care nu era al lui

Un bărbat de 58 de ani, din Bumbești-Jiu, a găsit un card bancar într-un bancomat și s-a folosit de el cât a putut. Până să fie prins, gorjeanul și-a făcut cumpărăturile în diverse magazine. De fiecare dată a achitat sub 100 de lei, pentru a nu fi nevoie de codul PIN al cardului.

Săptămâna trecută, bărbatul a fost condamnat pentru însușirea bunului găsit și efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos. Fiindcă mai avea o condamnare definitivă de 1 an și 6 luni închisoare pentru conducere sub influența alcoolului, pedepsele au fost contopite, gorjeanul alegându-se cu 2 ani de închisoare cu suspendare.

Potrivit rechizitoriului, pe data de 18 iunie 2019, în jurul orei 17:40, I.G. s-a deplasat împreună cu soția la sediul central al BCR din Târgu Jiu, pentru a retrage o sumă de bani de la ATM-ul amplasat în exteriorul unității bancare.

După ce a introdus cardul în bancomat, bărbatul a constatat că acesta a fost blocat și nu poate continua operațiunea de retragere numerar. După câteva încercări nereușite, a plecat din locația respectivă, revenind ulterior la unitatea bancară pentru recuperarea cardului.

În urma discuțiilor cu reprezentanții băncii, bărbatul a aflat că, în ziua precedentă, după plecarea sa, cardul a fost eliberat de ATM și recuperat de o altă persoană care l-a și folosit la achitarea unor cumpărături efectuate la un număr de șapte comercianți, prejudiciul creat fiind de 677,05 lei.

Cu ocazia vizionării imaginilor surprinse de camerele de supraveghere video amplasate la sediul băncii, s-a constatat că autorul este o persoană în vârstă de aproximativ 50-55 ani, fiind identificat ulterior în persoana inculpatului R.S.

„Astfel, se observă cum la ora 18:17:31, de ATM-ul respectiv se apropie inculpatul având în mână un card și un portofel, la ora 18:17:37, inculpatul preia din ATM cardul aparținând persoanei vătămate, după care încearcă să îl folosească pe al său, însă fără rezultat. Timp de aproximativ 2 minute, R.S. încearcă să folosească ATM-ul, după care introduce cardul aparținând persoanei vătămate în buzunarul pantalonilor, iar la ora 18:18:47 se deplasează în interiorul unității bancare, de unde revine cu agentul de securitate, iar ulterior retrage o sumă de bani de la ATM-ul din interior”, potrivit rechizitoriului.

Cu ocazia audierii, bărbatul a recunoscut faptele reținute în sarcina sa. A spus că a folosit cardul pentru a achita contravaloarea carburantului alimentat în autoturismul aparținând fiicei sale, dar și pentru a achiziționa alimente. De fiecare dată a efectuat tranzacții cu o valoare de până în 100 de lei, folosindu-se de funcționalitatea contactless a cardului, pentru a nu fi necesară folosirea codului PIN.

Judecătoria Târgu Jiu a dispus că pedeapsa de 2 ani închisoare să fie suspendată pe un termen de supraveghere de 2 ani. În acest timp bărbatul va munci în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul Primăriei Bumbești-Jiu.

Vizualizări: 4,168

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: