A început nebunia completării fișelor de admitere la liceu

Absolvenții clasei a VIII-a se află în plin proces de admitere la liceu. O parte dintre aceștia și-au completat deja fișele și așteaptă emoționați ziua în care va avea loc prima repartizare computerizată pentru a vedea la ce liceu vor învăța din toamna acestui an. În prima repartizare vor intra 3832 de elevi, cei care au susținut evaluarea națională. Elevii au fost sfătuiți să treacă pe fișa de admitere cât mai multe opțiuni.

 

Toți cei 185 de elevi de la Școala Generală ”Constantin Săvoiu” din Târgu Jiu au venit ieri la școală în jurul orei 9.00 pentru a completa alături de părinți și diriginți fișele de admitere. Elevii au fost foarte atenți la verificarea notelor de la evaluarea națională și a celor din clasele V-VIII. Chiar dacă elevii de la această unitatea de învățământ au obținut medii mari la evaluarea națională, iar mediile de admitere sunt foarte bune, aceștia au trecut pe fișele de admitere mai multe specializări de la liceele la care vor să învețe din această toamnă. ”Noi i-am chemat azi pe toți pentru că sunt 185 de elevi. A avut loc întâlnirea copiilor cu părinții, diriginții. I-am sfătuit să pună mai multe opțiuni pe fișele de admitere”, spune Violeta Dulubei, directorul unității de învățământ. În două ore totul s-a terminat, așa că puțin după ora 11.00 elevii au mers acasă. Foarte mulți elevi de aici au optat pentru Colegiul Național ”Tudor Vladimirescu”, Colegiul Național ”Ecaterina Teodoroiu”, Colegiul Comercial ”Virgil Madgearu”. Nu au lipsit de pe fișele elevilor nici liceele vocaționale, precum Liceul de Muzică și Arte Plastice, Colegiul Național ”Spiru Haret”. Câțiva absolvenți se vor îndrepta chiar și spre Liceul Militar de la Alba Iulia. După completare fișele vor fi trimise spre Inspectoratul Școlar Județean Gorj, unde opțiunile elevilor vor fi introduse în calculator.

 

Cât mai multe opțiuni pe fișele de admitere

 

”Am optat pentru Economic, Tudor sau Ecaterina. Am pus vreo 21 de opțiuni în speranța că vom prinde un  liceu bun pentru a ne menține pe aceeași linie și pentru a studia la fel de bine ca pentru a merge mai departe la facultate”, spune mama unui elev care a obținut media de admitere 8,30.  ”Nu a fost dificil să completăm aceste fițe deoarece am avut broșurile la îndemână și am știut de la bun început ce să alegem. Noi am completat 17, printre care se numără filologia, economia, matematica-informatica. Au fost ani n care s-a intrat la liceele bune și cu note mici și cu note mai mari. Am pus cât de multe pentru a nu risca să rămânem pe dinafară. Am auzit că au mai fost astfel de cazuri”, menționează mama unui elev cu media de admitere 8,50. Însă nu toți elevii au fost programați pentru ziua de ieri. Alții, cum ar fi cei de la Școala Generală ”Gheorghe Tătărăscu” vor azi pentru a-și completa opțiunile. Procesul va avea loc tot în prezența părinților și a cadrelor didactice.

 

Vizualizări: 156

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: