A început recepţia lucrărilor pe DN66, sectorul Rovinari-Bumbești Jiu

Lucrările de modernizare a DN 66 pe tronsonul de drum Rovinari-Bumbești Jiu urmează să fie recepționate, au anunțat reprezentanții Sucursalei de Drumuri Naționale (SDN)Târgu Jiu. Dacă până la Sadu se poate circula în bune condiții, pe Defileu mai sunt de efectuat investiții majore. De aproape un deceniu se vorbește de modernizarea acestui sector de drum național însă lucrările au fost demarate abia acum câțiva ani.
O comisie a Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR) a venit deja la Gorj pentru a verifica modul în care au fost realizate lucrările de modernizare a DN66, pe tronsonul de drum Rovinari-Bumbești Jiu. Va mai veni și în zilele următoare într-o altă etapă a recepției, spune Ion Tudor, directorul SDN Târgu Jiu. "Deja a început faza de recepție a acestui drum. Comisia a fost înainte de sărbători. Au fost pe drum, s-a făcut vizionarea drumului, s-au făcut anumite verificări. Au fost dispuse în continuare să se mai facă probe. Avem institutul companiei la București, vor mai fi efectuate verificări. A fost verificată semnalizarea rutieră, au fost câteva propuneri", a declarat Ion Tudor, directorul SDN Târgu Jiu.
Asfaltul a fost turnat până la limita cu județul vecin însă pe Defileul Jiului mai sunt o serie de investiții majore care trebuiesc efectuate, astfel că participanții la trafic care tranzitează zona vor mai avea ceva obstacole în cale. Asta și pentru că cei de la companie vor trebui să ia mai întâi autorizația de mediu pentru a efectua aceste investiții grandioase. Este vorba de parcarea de la Mănăstirea Lainici, care ar urma să fie realizată pe partea cu versantul și nu pe partea cu lăcașul de cult, așa cum este în prezent. Mai trebuie realizat și un pod la intrare în Lainici, acolo unde acum se poate trece numai pe un singur sens. Aici se discută de realizarea unui pod la o înălțime foarte mare, cu dislocarea din versant și alte lucrări grele și costisitoare. "Vom trece peste impasul legat de acea autorizație de mediu. Cert este că se va face această parcare pentru că o impune siguranța traficului rutier. Sunt mii de turiști care vin la mănăstire și este un punct cu risc mare de producere a accidentelor. Mai este podul mare de la Lainici, nu este nimic imposibil când există voință", a mai spus Ion Tudor.
Procedurile de modernizare a DN66, pe sectorul Rovinari-Bumbești Jiu au fost demarate încă de acum un deceniu. Lucrările au fost câștigate de o firmă maghiară, care a luat banii și a plecat fără să le mai și realizeze. Au fost reluate în 2013. Numai investiția de la Bumbești Jiu la Petroșani se ridică la 35 de milioane de euro.

Galerie foto



Vizualizări: 280

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: