Ce fac primarii cu banii din fondul de intervenţie

Șase localităţi din județul Gorj au primit cu trei zile înainte de închiderea anului bugetar 2016 sume de bani pentru refacerea infrastructurii afectate de inundaţii. Banii au fost solicitați de primarii acelor localități în care precipitaţiile au făcut prăpăd anul trecut. Partea bună este că banii vor putea fi folosiți anul acesta, însă numai pe sectorul situațiilor de urgență.

Târgu Jiu, Tismana, Mușetești, Polovragi, Prigoria, Roșia de Amaradia sunt cele șase localități din Gorj care au primit 2.248.000 lei din Fondul de Intervenție al Guvernului. Cu acești bani vor fi refăcute drumuri sătești și comunale, vor fi consolidate poduri și podețe, toate însă din primăvară, spun primarii, când vremea le va permite. Comuna Roșia de Amaradia, de exemplu, a primit la finele anului trecut 347.000 lei pentru refacere și consolidare terasament DS33. Este vorba de un drum sătesc care face legătura cu Biserica din satul Rugetul și care devenise impracticabil. Mai mult decât atât, școala din sat era și ea în pericol. ”Nu se mai putea circula nici pe jos, oamenii ca să ajungă la Biserică ocoleau doi kilometri, toată zona era impracticabilă. Am solicitat bani pentru refacere, am primit 170.000 de lei, am remediat situația acolo, am refăcut drumul numai că problema nu era rezolvată complet, ne mai trebuia o sumă de bani pentru un zid de sprijin și iată că am primit și acești bani. Acești bani i-am direcționat într-un cont ca să putem să-i folosim în primăvară și cum ne permite vremea vom continua lucrările de consolidare a zonei ca să avem stabilitate”, a spus Liviu Cotojman, primarul din Roșia de Amaradia.

Pod refăcut la Tismana
Tot pe situații de urgență vor fi folosiți și banii primiți de orașul Tismana, 51.000 lei. Potrivit primarului Marian Slivilescu, cu acești bani se vor reface și consolida 4,5 km de drumuri sătești și un podeț în orașul Tismana. ”Acești bani i-am cerut la începutul verii când au fost precipitaţiile alea abundente și care ne-au distrus drumuri. Într-o primă etapă ne-au dat 24.000 lei și acum ne-au dat diferența până la 75.000 lei, numai pentru reparaţiile drumurilor și a unui pod care au avut de suferit în urma precipitaţiilor. Vom cumpăra piatră concasată să punem pe drumuri, iar la pod vom face lucrări de consolidare, de taluzare a malului care riscă să se surpe”, a spus Marian Slivilescu, primarul din Tismana. Cei mai mulți bani i-a primit comuna Prigoria, respectiv 635.000 lei.

Vizualizări: 642

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: