A încercat să intre în țară cu 27 de kilograme de chihlimbar ascuns în roata de rezervă și bordul mașinii

Un cetățean turc a încercat să intre în țară cu 27 de kilograme de chihlimbar ascuns în roata de rezervă, portiere și bordul mașinii pe care o conducea, el fiind oprit de polițiștii de frontieră.

Bărbatul a fost oprit, joi, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni. Echipa comună de control a descoperit 27,8 kg de chihlimbar sub formă de şiraguri de mărgele, ascunse în roata de rezervă, în portierele şi în bordul mașinii pe care acesta o conducea.

Cetăţeanul turc în vârstă de 55 de ani conducea un autoturism înmatriculat în Bulgaria.

În baza profilului de risc, polițiștii au făcut un control amănunţit asupra mijlocului de transport şi persoanei. Ei au descoperit, ascunsă și nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în roata de rezervă, în portiere şi în bordul autoturismului, cantitatea de 27,8 kg de şiraguri de mărgele de culoare galben-maroniu, transparente, presupuse  a fi din chihlimbar.

Conform prevederilor legale, bunurile au fost confiscate pentru a fi expertizate, pentru a se stabili autenticitatea și valoarea lor. Șoferul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei, transmite digi24.ro.

Galerie foto


Vizualizări: 1,502

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: