A murit la 27 de ani. Posibil criminal, în libertate!

Un tânăr din comuna gorjeană Văgiulești, sat Covrigi, a murit pe patul de spital, unde ajunsese după o lovitură primită de un consătean. Rudele lui Ionuț Constantin Tucă sunt revoltate că agresorul este liber. Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a explicat însă că abia după ce primește rezultatul necropsiei va putea dispune o nouă măsură.

Tucă avea doar 27 de ani și era tatăl un copil. Pe 6 octombrie seara a avut o dispută cu un vecin de 28 de ani, care l-a lovit cu pumnul. În cădere s-a lovit la cap și a leșinat. A fost dus mai întâi la spitalul din Motru, apoi la Craiova, unde a intrat în comă. După o săptămână de comă a murit, decesul fiind declarat pe 14 octombrie.

Trupul tânărului a fost înhumat, iar rudele se întreabă cum de agresorul mai este liber. Cristina Ciobanu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, a declarat la Radio Târgu Jiu că încă se așteaptă rezultatele necropsiei. “Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj a dispus efectuarea unei necropsii de către Institutul de Medicină Legală Craiova, în vederea stabilirii, printre altele, a leziunilor suferite de victimă, descrierea acestora, a mecanismului de producere cu privire la fiecare leziune și legăturile de cauzalitate dintre leziuni și decesul victimei. Fără existența acestui act medico-legal, nu pot fi dispuse alte măsuri procesuale în cauză”, a precizat Ciobanu.

Agresorul a fost reținut pe 7 octombrie pentru 24 de ore, pentru vătămare corporală, după care a fost pus sub control judiciar pentru 30 de zile. Cel mai probabil noua încadrare juridică va fi lovituri cauzatoare de moarte. (A.M.)

Vizualizări: 8,860

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: