Călugăr condamnat pentru consum de alcool

Un călugăr a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare, pentru că s-a urcat băut la volan și a comis un accident pe raza localității Drăgoieni.

Ioan P. este monah în județul Hunedoara. Bărbatul de 42 de ani a recunoscut că, în dimineața zilei de 3 decembrie 2018, aflându-se la o mănăstire din Bumbești-Jiu, a consumat circa 450 de ml de vin de țară, fără a consuma alimente. Puțin mai târziu, în jurul orei 13:00, acesta s-a urcat la volan, pentru a transporta la spitalul din Târgu Jiu un călugăr care se accidentase la un ochi.

În localitatea Drăgoieni, pe DN 67, călugărul s-a angajat într-o depășire neregulamentară. A pierdut controlul volanului și a intrat în coliziune cu o Dacie Logan, care efectua un viraj regulamentar la stânga.

În urma impactului, cele două autoturisme au fost avariate. Șoferul autoturismului care circula regulamentar a fost rănit și transportat la spital.

Călugărul a fost testat cu aparatul alcooltest, fiind înregistrată o concentrație alcoolică de 0,67 mg/l de alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la spital, unde i s-au recoltat  două  probe  de sânge,  rezultând o alcoolemie de 1,89 grame la mie, respectiv 1,77.

Călugărul și-a recunoscut faptele și a solicitat ca judecata să se facă în baza probelor administrate în faza de urmărire penală Judecătoria Târgu Jiu l-a condamnat, săptămâna trecută, la un an de închisoare, cu suspendare, pe un termen de supraveghere de doi ani.

Șoferul rănit în accident nu a depus plângere pentru vătămare corporală din culpă și nu s-a constituit parte civilă în cauză. Acesta a recunoscut că a fost despăgubit cu suma de 7.000 de lei. Călugărul nu are antecedente penale și a cerut să fie lăsat să șofeze. Le-a spus judecătorilor că trebuie să conducă mașina mănăstirii pentru aprovizionare și ale activități cotidiene.

Mai mult, călugărul va trebui să presteze, timp de 60 de zile, muncă în folosul comunității. Va presta la o școala sau la sediul unei primării de comună din județul vecin.

Sentința nu este definitivă.

Vizualizări: 1,782

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: