A murit la doi pași de spital. Plecase acasă din lipsă de locuri!

Ziua de vineri, 13 iulie, a început cum nu se poate mai prost pentru un polițist din Rovinari, după ce tatăl acestuia a decedat în cursul nopții de joi spre vineri la câteva zeci de metri de spitalul din oraș. Bărbatul, în vârstă de 57 de ani, s-a simțit foarte rău și a venit la spital pentru tratament, dar după două injecții a aflat că este internat, dar că nu sunt locuri disponibile. I se recomandase să revină a doua zi la unitatea medicală, dar bietul om nu a mai apucat să ajungă nici măcar acasă…

Grigore Dragomir a fost diagnosticat cu pneumopatie acută. Joi după-amiază i s-a făcut prima injecție, după ce a fost testat alergologic, rezultatul fiind favorabil tratamentului prescris de medic. Dr. Roxana Gherghina a confirmat că la ora 15 i s-a administrat o injecție de ampicilină, iar seara, la 21.45, omul a fost din nou supus aceluiași tratament, fără să bănuiască vreun moment că își trăia ultimele clipe de viață. Pacienții care i-au fost alături povestesc despre cum mâna acestuia s-a umflat foarte mult imediat după injecție, iar el transpira permanent. „În principiu, dânsul era internat aici, dar nu a avea pat. I-au spus că e pat liber pe secție și să revină mâine. Normal că nu a avut decât să plece, dar avea mâna umflată rău de tot după injecție. Și transpira, curgeau apele pe el”, a povestit un pacient care l-a văzut pe Dragomir în ultimele sale clipe de viață.  

Ajutat de femeile de pe stradă, nu de cadrele medicale

 În starea evidentă de rău pe care o avea, pacientul a apucat doar să iasă pe poarta spitalului din Rovinari, să traverseze strada și să mai meargă vreo câteva zeci de metri. O femeie l-a văzut cum se topește din picioare și cade jos, moment în care aceasta a strigat după ajutor. Fiind foarte aproape de spital, strigătele sale au fost auzite de pacienții care tocmai îl văzuseră pe Dragomir plecând din unitatea medicală pentru că nu mai erau locuri să fie internat.

Oamenii au cerut ambulanței care stă permanent parcată la intrarea în spital să meargă să îl ajute pe cel căzut în stradă, dar nici echipajul medical și nici medicul Roxana Gherghina nu au traversat strada pentru a acorda primul ajutor, pe motiv că nimeni nu a sunat la 112 pentru a cere Ambulanță la fața locului. Medicul nu avea voie să plece din unitatea medicală, dar la ora la care s-a produs incidentul, după 22.00, ceilalți pacienți credeau că putea fi făcută o excepție pentru a salva viața unui om.

„Era vecin cu mine și îl cunoșteam. A picat în fața mea, lângă o bancă, aici peste stradă de spital. Cu mâna pe inimă vă spun că îmi pare nespus de rău că nu am putut să fac pentru el mai mult ca să îl ajut. Nu a venit salvarea, nu a venit nici un doctor, eu cu niște femei și vreo trei fete am încercat să îl ajutăm până a venit băiatul dumnealui ca să îl ia cu mașina și să îl aducă din nou la spital. Era deja mort când a intrat din nou cu el pe poarta spitalului. Nu se poate așa ceva, să mori lângă spital și lângă o ambulanță care nu vine să te ajute pentru că nu ai mai apucat să suni la 112. În ce țară am ajuns să trăim, de fapt să murim, dacă se întâmplă lucrurile astea”, a spus femeia care a acordat primul ajutor celui căzut pe stradă, lângă spital.

Explicațiile medicului: Nu erau paturi

Toată lumea, de la pacienți la rude arată cu degetul spre medicul Roxana Gherghina pentru cele întâmplate în noaptea de joi spre vineri la spitalul din Rovinari. Medicul nici măcar nu știa că pacientul său plecase acasă din lipsă de paturi, aceasta menționând că reușise în cele din urmă să găsească un pat gol la o altă secție. Era însă prea târziu, iar acel pat nu va mai fi ocupat niciodată de Grigore Dragomir.

„Inițial nu au fost paturi în salonul meu, dar după aceea am găsit paturi în salonul altui medic și s-a decis ca pacientul să rămână acolo. Eu nu știu ca dumnealui să fi plecat acasă, pe mine nu m-a anunțat nimeni că acest pacient a plecat acasă. La noi, în UPU, a fost adus la 22.10 în stop cardio-respirator. Fusese internat în cursul zilei cu pneumopatie acută”, a menționat medicul care părea un pic de pe altă planetă, neștiind că pacientul pe care îl declarase mort fusese adus din stradă.

Anchetă

La spitalul din Rovinari s-au prezentat spre miezul nopții și polițiștii criminaliști, fiind deschisă o anchetă penală pentru acuzația de ucidere din culpă. Cercetările lor depind de rezultatele necropsiei pe care o vor efectua medicii legiști. Oricum, acestea sunt cele mai grave acuzații aduse unui medic din Gorj după condamnarea recentă a doctoriței Carmen Braia, căreia i s-a interzis să mai profeseze meseria și care a fost și condamnată pentru moartea unei paciente, ea fiind obligată și să achite despăgubiri uriașe familiei îndoliate.

Vizualizări: 38,051

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: