A murit sfâşiat de banda de cărbune

Accident mortal la Complexul Energetic Oltenia. Un miner și-a găsit sfârșitul în chinuri groaznice după ce a fost prins de o bandă transportoare. Daniel Feregă lucra de 16 ani la Sucursala Turceni, secția Concasare, și din salariul pe care-l câștiga avea de întreținut doi copii minori. Inspectoratul Teritorial de Muncă a deschis o anchetă în acest caz.

Daniel Ferega avea 36 de ani, lucra în cadrul Complexului Energetic Oltenia de 16 ani și avea 3 ani vechime în ocupație. Acesta era angajat ca mașinist cap acționare benzi la Secția Concasare din cadrul Sucursalei Turceni. Bărbatul trebuia să iasă ieri de dimineață din tură, însă cadavrul său a fost găsit de colegi, când au venit la serviciu.

Se pare că Daniel Feregă desfăşura activitate de verificare a benzii numărul 18b, moment în care a fost prins între rolă şi bandă. Angajatul CEO, a sfârșit în chinuri groaznice. Braţul bărbatului a fost smuls. „Se ducea spre vestiar, că se terminase tura. Probabil că a văzut o rolă blocată ceva… Nu ştie nimeni dacă e cineva de vină”, a spus cumnatul victimei.

Feregă era căsătorit și avea doi copii minori în întreținere. Reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă au deschis o anchetă în acest caz. „Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj informează că în cadrul Complexului Energetic Oltenia, Sucursala Electrocentrale Turceni la Secţia Concasare, banda transportoare 18b, s-a produs un accident de muncă mortal. Victima lucra ca maşinist cap acţionare benzi. Consecinţele accidentului au fost decesul salariatului care a survenit la orele 07.30”, a spus George Romanescu, șeful ITM Gorj.

Vizualizări: 204

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: