A opta săptămână de pichetare, prima zi de grevă a foamei

Luni începe a opta săptămână de proteste la Târgu Jiu pentru susținerea proiectului de reducere a vârstei de pensionare a minerilor și energeticienilor. “Trebuie să ducem această bătălie până la final, pentru că, indiferent de cum va fi deznodământul acestei lupte, măcar avem cea mai clară ocazie de a vedea cine ne susține cu adevărat și cine doar profită de pe urma noastră”, a spus Manu Tomescu, vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari.

Un al doilea protest va fi la sediul Complexului Energetic Oltenia, unde liderul Sindicatului Mine Energie Oltenia, Gabriel Căldărușe, a anunțat că vor fi salariați în greva foamei. Aici protestul are drept scop aducerea la Târgu Jiu a ministrului Virgil Popescu, care să explice de ce întârzie aprobarea planului de restructurare la Comisia Europeană și dacă societatea energetică va avea banii pentru certificatele de carbon până pe 30 aprilie.

Luni, peste o săptămână, va mai fi un protest al salariaților CE Oltenia, la Craiova, după cum a anunțat Ion Vîlceanu, liderul sindical al salariaților de la Termocentrala Craiova II.

Liderul sindical spune că salariatii SE Craiova II au avut grupă de muncă în trecut și cer să fie incluși în legea care se discută în această perioadă la Camera Deputaților. Protestul va începe pe 5 aprilie. (A.A.)

Vizualizări: 2,907

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: