A poftit la friptură de căprioară, dar a ajuns după gratii

Un rovinărean a fost prins în flagrant în timp ce bracona în fondul de vânătoare 40 din comuna Aninoasa. Pentru fapta sa a fost reţinut pentru 24 de ora, iar judecătorii au decis ca bărbatul să fie cercetat în liberate, însă cu interdicţia de a nu părăsi ţara pentru 29 de zile.

Rovinăreanul în vârstă de 40 de ani nu este vânător, însă îi place vânatul. Cum nu deţinea armă, bărbatul a întins capcane şi laţuri pentru a prinde mai uşor vânatul. Atunci când a găsit o căprioară prinsă de un laţ, braconierul s-a bucurat, însă nu pentru foarte mult timp. Poliţiştii Biroului  Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, împreună cu poliţiştii postului de poliţie din Aninoasa şi reprezentanţii Agenţiei Judeţene de Vânători şi Pescari Sportivi Gorj l-au prins pe braconier atunci când se pregătea să ia vânatul acasă. „Poliţiştii au stabilit că suspectul, folosind aceste capcane, vânase o căprioară, valoarea prejudiciului cauzat fiind estimată de reprezentanţii AJVPS Gorj la suma de 2.000 euro”, a declarat Daniel Tică, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj.

La nivelul Judeţului Gorj se practică braconajul în majoritatea fondurilor de vânătoare. În numai 2 săptămâni, reprezentanţii AJVPS Gorj au strâns peste 400 de laţuri. Mai mult decât atât, braconierii lasă şi urme prin pădure, însă sunt cu greu prinşi de oamenii legii. Braconierul din Rovinari este primul din acest an depistat de poliţişti.

Vizualizări: 119

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: