A pus gând rău celor care nu respectă izolarea: Am sunat și la Poliție, și la medici

Primarii din Gorj fac față tot mai greu situației create de răspândirea coronavirusului. Cu greu reușesc primarii să îi identifice pe cei care se întorc din străinătate, dar nu spun adevărul. Autoritățile locale au ajuns să trimită toți angajații din primărie prin sate să ia pulsul și să le spună oamenilor să nu mai stea pe ulițe și nici în grupuri mari. În comuna gorjeană Bustuchin, de exemplu, primarul a luat această decizie după ce a identificat doi tineri sosiți din străinătate care nu au anunțat venirea în țară.

Abia după ce primarul a anunțat Poliția și medicul de familie, cei doi au fost izolați la domiciliu. Primarul din Bustuchin, Ion Ciocea, a explicat că trimite toți angajații din primărie cu măști și mănuși prin comună, să discute cu oamenii. „Fiecare angajat din primărie își pune masca pe față, cu mănuși în mână și are fiecare sector. I-am trimis în sat, la o distanță așa cum spune legea. Acolo unde am găsit oameni le-am spus să nu mai stea în drum la poartă, să nu mai facă bisericuțe, să încerce să stea cât mai mult în casă. Dacă merg la magazin, să meargă doar unul din familie. Le-am recomandat să păstreze acea distanță”, a declarat Ciocea.

Așa au descoperit autoritățile doi tineri recent întorși din străinătate care nu au anunțat pe nimeni când au venit acasă. Au fost izolați la domiciliu.

Nu sunt singurele persoane aflate în izolare acasă în localitatea Bustuchin, dar cei mai mulți respectă regulile, a mai adăugat Ion Ciocea: „Când avem asemenea situații, în 24 de ani la primărie, e prima dată când ne confruntăm cu așa ceva. Este și normal că ne-a prins nepregătiți, trebuie să recunoaștem. Acești oameni care vin din afară sunt românii noștri. Noi trebuie să găsim soluții și nu putem fi nepăsători. Mai sunt și oameni inconștienți. Am avut în satul Poiana un cetățean care a fost pe TIR, îmi spunea prin ce țări a umblat și a venit în țară acum 15-16 zile. Eu i-am spus să fie oameni așa conștiincioși și să stea în izolare. Am trimis acolo o asistentă comunitară să îi ia pâine. Omul a stat singur în această perioadă. Am mai avut alte persoane care au fost izolate. Noi suntem puși să umblăm prin sate, să cerem informații. Le-am spus oamenilor să mă sune dacă apare cineva și nu vrea să spună. Am avut doi tineri. Am sunat la Poliție, la medicul de familie, apoi oamenii și-au făcut teste și a rămas să stea în autoizolare”.

Vizualizări: 2,283

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: