DSP Gorj, către un tânăr în izolare: De ce dracului nu ați stat în Anglia?

Situație tot mai tensionată în rândul celor forțați să stea în case timp de două săptămâni după ce se întorc din străinătate. O familie din Târgu Jiu a avut neplăcuta surpriză să nu fie căutată de nimeni după ce s-a întors din Marea Britanie. Cei doi soți au intrat în autoizolare imediat ce au ajuns acasă, numai că nu îi caută nimeni și nici nu au vreun ajutor.

Mai mult decât atât, în loc să primească răspunsuri de la Direcția de Sănătătate Publică Gorj, au avut parte de o întâmplare halucinantă. „Ne-am întors în urmă cu o zi din Anglia. Nimeni nu ne-a căutat, nu s-a interesat nimeni de noi. Astăzi (n.r. luni), am pus noi mâna pe telefon și am sunat la DSP. Ne-a răspuns o doamnă tare sictirită și mi-a zis: „Dar de ce dracului v-ați întors în țară? Nu puteați să rămâneți acolo?” Am rămas tablou când am auzit! Cum să mă întrebi așa ceva fără să știi ce probleme am și de ce am venit acasă? Poate că nu toți s-au întors cu bani de peste hotare, poate că nu au primit toți salarii peste hotare și au venit acasă. Noi nu am fost să ne vedem copiii, îi avem la bunici, de teamă. Știm că trebuie să stăm în casă, dar cât să stăm în casă fără mâncare?”, ne-a mărturisit târgujianul aflat în izolare.

Nici de la Primăria Târgu Jiu nu au primit vești. Așa că au sunat și acolo. Nu figurează pe lista persoanelor aflate în izolare transmisă de cei de la DSP Gorj, așa că nici nu pot primi hrană sau alt ajutor din partea municipalității la fel ca restul târgujienilor aflați în izolare.

Abia după ce lista va fi actualizată, familia va putea să primească și mâncare. Până atunci, se descurcă așa cum pot. Nici măcar la vecini ori rude nu pot apela în această perioadă. „Am sunat și la primărie. De acolo, ne-au spus că nu au ce face până nu ne găsesc pe lista celor de la DSP. Acum nu figurăm! Nu știu ce avem de făcut! Stăm închiși în casă, fără mâncare, fără nimic. Dacă aș ieși din casă, din izolare, imediat ar veni să ne ia. Măcar să ne aresteze, să ne ducă undeva, unde să ne dea mâncare. E strigător la cer! Nu am decât să sun la 112 să întreb acolo ce să fac! Să ies din casă acum, să mă aresteze, să îmi dea amendă 200 de milioane? Nici măcar un vecin nu pot chema să mă ajute, să îi arunc niște bani pe geam și să îmi cumpere mâncare, că nu vine”, s-a mai plâns bărbatul care așteaptă o mână de ajutor de la autorități. 

Vizualizări: 6,204

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: